Efectele nebănuite ale perelor asupra organismului

0

Oferind doar 100 de calorii la 100 g, fiecare pară constituie un răsfăț “dulce” extraordinar pentru cei preocupați de aportul caloric zilnic. O pară medie cântărește aproximativ 166 de grame, include 25 de grame de carbohidrați, 1 gram de grăsimi și proteine și 4 grame de fibre alimentare.

Perele sunt și o sursă de potasiu, un mineral esențial pentru ritmul cardiac, contracția musculară, impulsurile nervoase, metabolismul proteic și glucidic, dar care este ușor de eliminat din organism prin deshidratare sau transpirație.

Pe lângă acestea, perele conțin cantități semnificative de pectină (la fel și merele) și bor. Studiile au demonstrat că pectina contribuie la inhibarea unor tipuri de cancer, precum cel de colon.

Borul favorizează stimularea activității electrice a creierului și ajută organismul să rețină calciul, prevenind astfel osteoporoza. Perele conțin, de asemenea, acid folic, un nutrient esențial pentru femeile însărcinate.

Aceste fructe constituie o sursă rapidă și naturală de energie, datorită conținutului ridicat de glucoză și fructoză, și au un efect răcoritor. Un pahar de suc de pere are capacitatea de a reduce febra, în cazul în care aceasta survine.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.