Băutura care promite să ajute la pierderea a 20 kg în doar două luni

0

Deși puțin mai tentant decât o injecție săptămânală de Ozempic, cu efecte secundare neplăcute, precum greața și constipația, oat-zempic-ul este rețeta TikTok care a câștigat popularitate rapidă, notează Daily Mail.

Cum se prepară și care ar fi rezultatele

În esență, este un mic dejun „miraculos” compus din 240 ml apă, aproximativ 45 g de ovăz, o notă de scorțișoară și un strop lime, toate amestecate împreună.

Ceea ce pare a fi doar o băutură obișnuită a devenit subiect de discuție pe rețelele sociale, unde utilizatorii raportează rezultate spectaculoase în ceea ce privește pierderea în greutate. Un utilizator entuziast spune: „Pierdeți 4 kg în trei săptămâni!”, în timp ce altul comentează: „Aproape o săptămână cu 1,8 kilograme în minus”.

Cu toate acestea, medicii și experții în nutriție sunt sceptici cu privire la aceste afirmații. Îndrumările NHS sugerează că o pierdere sigură și sustenabilă în greutate ar trebui să fie de până la 1 kilogram pe săptămână, ceea ce ar însemna aproximativ 8 kilograme în două luni.

Unii experți susțin că succesul raportat de utilizatorii de pe TikTok se datorează mai degrabă efectelor postului intermitent și schimbării alimentației, decât doar băuturii de ovăz în sine. „Ozempic funcționează prin imitarea acțiunii unui hormon numit GLP-1, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea apetitului”, explică dr. Chandni Rajani, medic generalist din Londra. În schimb, ovăzul poate reduce, într-o măsură mai mică, senzația de foame, datorită conținutului său ridicat de fibre.

Cu toate acestea, experții avertizează că nu există un aliment miraculos care să ducă la pierderea rapidă în greutate. „Nu există o soluție rapidă”, explică dieteticianul independent Carrie Ruxton. „Cheia este să aveți un deficit caloric”, adaugă ea.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.