Dieta nordică, regimul de slăbire eficient care luptă împotriva bolilor de inimă

0
dieta

Dieta scandinavă, numită și „nordică”, ar fi excelentă pentru sănătatea cardiovasculară. Conform rezultatelor unui nou studiu, ar reduce colesterolul și ar ajuta la lupta împotriva diabetului.

Dieta nordică seamănă un pic cu dieta mediteraneană: ideea nu este neapărat să slăbești, ci să-ți reechilibrezi farfuria pentru a fi sănătos pe măsură ce îmbătrânești. Și funcționează! Potrivit unui nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga (Danemarca), publicat în revista Clinical Nutrition, dieta ar ajuta la lupta împotriva diabetului și hipercolesterolemiei, având așadar grijă de sănătatea inimii.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au implicat 167 de persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 65 de ani cu sindrom metabolic (diabet zaharat de tip 2 sau obezitate). Participanții au fost împărțiți în două grupuri: primul și-a continuat dieta obișnuită timp de șase luni, ceilalți au fost nevoiți să urmeze o dietă nordică bogată în pește, produse din cereale integrale, fructe de pădure și fructe și legume cu un aport de grăsimi conform recomandărilor nordice. „Toți și-au menținut greutatea corporală stabilă, nivelul de activitate fizică, medicamentele și obiceiurile de alcool în timpul procesului”, raportează oamenii de știință.

Probele de urină și sânge au fost utilizate pentru a stabili profilul metabolic al participanților. Rezultate: Adepții dietei nordice au fost mai sănătoși decât cei din grupul de control. Au avut niveluri mai mici de colesterol, zahăr, grăsimi saturate și nesaturate în sânge. Chiar dacă nu slăbiseră, spun cercetătorii. Nu poți fi un câștigător din toate punctele de vedere!

În meniul acestei diete găsim în mod natural mult pește și fructe de mare! Carnea este permisă, cu condiția să fie slabă. Fructele și legumele – proaspete și de sezon – au și ele o parte bună. Țările nordice consumă multă și multă varză și rădăcinoase (morcov, sfeclă, țelină). Sunt prezente și alimentele fermentate, iar cerealele completează acest tablou.

sursa: TABU

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.