Dieta care dublează riscul de infarct sau AVC. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă

0
dieta

Semnal de alarmă tras de cercetători: dieta keto, extrem de populară printre români, ar putea dubla riscul de atac de cord şi chiar de accident vascular cerebral. Regimul este asociat cu creşterea colesterolului rău din sânge.

Cercetărorii britanici au urmărit efectele dietei keto timp de aproape 12 ani. Iar acum au prezentat rezultatele. Regimul alimentar bogat în grăsimi şi cu puţini carbohidraţi este asociat cu bolile de inimă.

Trendul a fost dat de vedete. Damian Drăghici a scăpat de 70 de kilograme. Artistul spune că efectele sunt benefice dacă regimul nu se întinde pe o peiroadă prea lungă de timp.

Nutriţioniştii care au testat-o spun că, de fapt, felul în care a fost adaptată această dietă o face periculoasă pentru sănătate.

Dieta keto presupune ca alimentația să fie compusă din peste 65% grăsimi, 30% proteine și 5% glucide și promite o scădere în greutate de până la 7 kilograme pe lună, dar și îmbunătățirea rezistenței la insulină, datorată aportului redus de carbohidrați în principal.

Dieta ketogenică își propune să recalibreze metabolismul, învățându-l să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație. Ideea de la baza acestui regim este că în acest mod, organismul se va obișnui că grăsimea este cel mai important combustibil, pe care trebui să îl consume în totalitate, în loc să îl stocheze și să-l depună.

Principiul s-ar putea rezuma la constituirea unui mecanism de “păcălire” a metabolismului și se transformă treptat, într-o educare a lui. Necesită însă supravehere medicală și respectarea unei serii de reguli, precum și introducerea treptată a cerealelor, legumelor și fructelor pe măsură ce se realizează scăderea în greutate. Ideal ar fi să fie condusă de un medic specialist.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.