Cum se aleg corect Babele

0

În perioada 1-9 martie sunt Babele de Martie, cunoscute şi ca „Zilele Babei Dochia”, cele mai capricioase zile de peste an. Acestea nu se aleg întâmplător, ci în funcţie de ziua naşterii.

Spre exemplu, dacă eşti născută într-o zi de 16, Baba ta se va calcula: 1+6 = 7, adică pe 7 martie. Multe persoane aleg, însă, să nu ţină altele nu țin cont de această regulă, astfel încât își aleg Baba la întâmplare. În funcție de cum va fi vremea în ziua aleasă de Babă, vei ști cum îți va merge tot anul.

Se spune că dacă afară este frig și întunecat, vei avea un an mai greu, cu supărări și lacrimi; în schimb dacă afară este cald și soare, vei avea un an uşor, aducător de noroc. Potrivit tradiției, se spune că dacă ninge sau plouă în ziua Babei acesta este un semn de bogăție.

Conform tradiției, dacă plouă de baba ta înseamnă că până anul viitor, când vei putea să îți alegi din nou baba, va trebui să fii foarte atent atunci când iei decizii, pentru că starea ta de spirit nu va fi prea bună până atunci.

Mai nou, se obişnuieşte să se aleagă 3 Babe, una pentru trecut, una pentru prezent și una pentru viitor, potrivit traditii-superstitii.ro.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.