Cum să-ți periezi părul corect în funcție de tipul tău de păr

0
par

Modul în care abordezi periajul ar trebui să fie diferit în funcție de tipul tău de păr. Iată sfaturile noastre pentru un păr sănătos.

Pas esențial în rutina de înfrumusețare a părului: periajul. Acesta din urmă poate părea inofensiv și totuși, este adesea responsabil pentru sănătatea bună sau proastă a părului. Gesturile nepotrivite asupra tipului tău de păr îl pot, de fapt, deteriora treptat. Pentru a-ți păstra părul sănătos, iată care sunt gesturile și instrumentele potrivite pe care să le integrezi în viața de zi cu zi.

Pentru părul fin, cel mai important lucru este să folosești o perie suficient de moale. Astfel, părul de mistreț bogat în keratină este potrivit pentru părul fin care este predispus la rupere. De asemenea, ar trebui să eviți să-ți coafezi părul dacă este umed. Într-adevăr, apa îl face mai vulnerabil. Evită să insiști asupra nivelului rădăcinilor în timpul periajului, de teama de a activa producția de sebum. De asemenea, poți lua cu tine o perie de descâlcit pentru retușuri rapide pe tot parcursul zilei.

ALEGE O PERIE SAU UN PIEPTENE ADAPTAT PĂRULUI TĂU

Părul creț oferă multe obstacole în timpul periajului. Peria poate descurca, dar va rupe și buclele și va fi prinsă în noduri. Părul poate fi apoi periat în timpul etapei de spălare. Este important ca părul să rămână umed pentru acest pas. De asemenea, poți începe să-l descurci folosind degetele. Pentru accesorii, folosește un pieptene cu dinți largi sau o perie cu peri mari. Un alt detaliu important: începe întotdeauna să-ți periezi părul de la vârfuri până la rădăcini.

Trucul anti-încrețire? Peria cu peri de mistreț! Acesta din urmă face posibilă o mai bună răspândire a sebumului natural de la rădăcini până la vârfuri și, prin urmare, să limiteze încrețirea. Un alt accesoriu obligatoriu: pieptenele cu dinți largi. Într-adevăr, cu cât îți atingi mai mult părul, cu atât accentuezi mai mult fenomenul de încrețire. Acest accesoriu face deci posibilă descurcarea parului într-un minim de gesturi. De asemenea, trebuie alungat un obicei prost: a face dușuri foarte fierbinți! Apa fierbinte deschide cuticula firului de păr, ridicând-o, uscând părul și făcându-l să caute umiditate, ceea ce provoacă apoi încrețire.

Pentru a evita înmulțirea nodurilor pe părul încrețit, poți începe să-l pre-descurci” atunci când e umed. După aplicarea balsamului, treci ușor degetele prin șuvițe. Poți folosi și un pieptene cu dinți grosieri. Asigură-te că treci pieptene peste capete și apoi treci treptat până la rădăcină. În orice caz, nu încerca să desfaci nodurile când părul este uscat! Dacă descurcarea nu are loc la duș, atunci ia în considerare folosirea unui pulverizator cu apă în care să amesteci un ulei de descurcare.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.