Cum obții siropul de ridiche neagră, remediul popular pentru răceală

0

Siropul de ridiche neagră este considerat un leac pentru durerea în gât și tuse, fiind preparat mai ales în mănăstiri, de preoții care îi cunosc foarte bine efectele.

Bogată în fibre, vitamine și săruri minerale, precum potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, zinc, siliciu, sulf și seleniu, ridichea neagră este ideală pentru ameliorarea simptomelor cauzate de răceală, iar efectele sale benefice nu se opresc aici, fiind de ajutor și pentru stimularea ficatului, scăderea colesterolului sau îmbunătățirea digestiei.

Totuși, în trecut, ridichea neagră era adesea folosită de străbunici pentru prepararea unui leac împotriva răcelii.

Mod de preparare

Siropul este foarte ușor de obținut. Se spală bine o ridiche și se taie parte superioară, ca un capac. Cu ajutorul unui cuțit, se face în interior o scobitură, prin îndepărtarea miezului. După îndepărtarea miezului, se adaugă, în golul creat, miere.

Mierea nu trebuie să fie adăugată până când golul este umplut complet, ci parțial, deoarece acesta va fi completat de seva de la ridiche.

Siropul se lasă la macerat peste noapte, timp în care mierea se va combina cu zeama atât de bogată în proprietăți de la ridiche.

A doua zi, siropul se transferă în recipiente din sticlă și se păstrează în frigider, urmând să se consume o linguriță de trei ori pe zi.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.