Spălarea rufelor: cum să citești corect etichetele de pe haine

0

Simbolurile de pe etichetele hainelor se dovedesc a fi esențiale când vine vorba de îngrijirea și întreținerea acestora. 

Dat fiind faptul că există foarte multe simboluri caracteristice anumitor tipuri de îmbrăcăminte, raportate la materialul din care sunt realizate, descoperă în continuare ce înseamnă simbolurile de pe etichetele acestora.

Dacă mașina de spălat este un aliat valoros pentru curățarea rufelor, trebuie totuși să știi cum să o folosești corect. Fie că este vorba de sortarea culorilor și materialelor, de a ști ce haine sunt cel mai bine de spălat pe dos, sau de sfaturi pentru a scăpa de anumite pete încăpățânate precum sânge, sos de roșii sau urme galbenele cauzate de transpirație, informațiile se acumulează și nu este întotdeauna ușor de navigat. 

Cu toții am pus deja un pulover în mașina de spălat din greșeală și a ieșit ridicol de mic, spre disperarea noastră. Pentru a evita aceste surprize neplăcute pe viitor, să revenim la elementele de bază ale spălării: citirea etichetelor.

Cum se citesc simbolurile de pe etichetele hainelor?

Cu toţii am observat simbolurile de pe etichetele hainelor, însă puţin sunt cei care ştiu ce semnifică acestea. Ei bine, este foarte important să ştii că aceste simboluri sunt, de fapt, instrucţiuni care te vor ajuta să-ţi cureţi bluza sau fusta corect astfel încât să nu le distrugi.

Semnele de pe etichetă te vor ajuta să-ţi cureți singur hainele, să mergi la o spălătorie sau să folosești solvenții potriviți.

Iată ce înseamnă diferite simboluri aflate pe etichetele hainelor: 

Simbolul P înseamnă curățare chimică cu orice solvent în afară de tricloretilenă.

Semnul în formă de vas arată cum ar trebui să speli haina respectivă, iar în interiorul lor există temperaturi care indică la câte grade Celsius este bine să le cureți.

Semnul care are mâna într-un vas arată că haina respectivă trebuie spălată la mână, iar restul semnelor sunt pentru spălat la mașină.

Imagine

Un singur punct într-un vas reprezintă spălatul la mașină cu apă rece, două puncte într-un vas înseamnă că poţi spăla la maşină cu apă caldă, iar trei sau mai multe puncte înseamnă că haina respectivă trebuie spălată cu apă fierbinte. 

Deşi multe persoane consideră nefolositoare simbolurile de pe eticheta hainelor, aceasta ajută ne ajută să ne menţinem articolele de îmbrăcăminte impecabile pentru o perioadă cât mai mare de timp.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.