Cum a reacționat Tudor Chirilă când copiii lui i-au cerut să le cumpere telefoane

0
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă își educă băieții să stea cât mai departe de rețelele de socializare și telefoane, tablete sau calculatoare. Artistul îi învață pe cei doi băieți să se bucure de lucrurile simple și de natură.

Recent, antrenorul de la Vocea României a povestit ce discuție a avut cu băieții săi despre telefoane. Acesta a observat că de fiecare dată colegii copiilor lui stau pe telefoane până ajung în clasă.

„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea «ce vă place?/ce nu vă place?» La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că «nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon».

Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba.

Din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală, pentru că nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: «dar noi când o să avem telefon?».

Voi, telefon o să aveți și mâine. «Aaa, păi dă-ni-l pe al tău». Nu, nu, ăla e calculator. Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală.

Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling”, a mărturisit Tudor Chirilă la Radio 3Net.

Tudor Chirilă are doi fii, unul de 7 ani, celălalt de 5 ani, pe care îi ține departe de lumina reflectoarelor. Mama copiilor este Iulia Mîzgan, cu care artistul se află într-o relație de mai bine de un deceniu.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.