Cine a avut de câștigat de pe urma celui mai mare fake news național

0
elon musk

Știrea potrivit căreia Elon Musk și Angelina Jolie au organizat o petrecere de Halloween la Castelul Bran alături de alte celebrități s-a viralizat rapid nu doar în România, ci și în alte țări din lume. Se pare că informația a fost un fake news, mai ales că surse din Ministerul Afacerilor Interne spun că cei doi nu ar figura în documente că ar fi intrat în aceste zile pe teritoriul României.

Vestea că Elon Musk ar fi venit în România s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă, iar avalanșa de fake news-uri pe acest subiect a fost interminabilă.

Timp de trei zile, presa din România a vuit despre presupusa vizită a lui Elon Musk la noi în țară. La Castelul Bran s-a organizat o petrecere cu ștaif cu ocazia Halloween-ului la care, într-adevăr, au participat câțiva oameni de afaceri mai mult sau mai puțin cunoscuți, printre care și boss-ul de la PayPal împreună cu iubitul său. Nu însă și CEO-ul Tesla.

Informația, publicată inițial de site-ul Mediaflux, a fost preluată de aproape toată presa din România, dezvăluirile făcute de portalul citat depășind însă orice închipuire, povești inventate despre meniul lui Elon Musk, cheltuielile făcute de miliardarul Tesla și alte asemenea informații din categoria fake news abundând pe site-ul cu pricina.

Conform Libertatea, care citează oficiali din Ministerul Afacerilor Interne, atât Elon Musk, cât și Angelina Jolie nu au ajuns în România.

De pe urma acestei știri false sunt și beneficiari. Aceștia sunt antreprenorii din Bran. Se pare că după ce știrea a apărut în presa de la noi și în cea internațională, interesul turiștilor pentru Castelul Bran a crescut considerabil. După ce acesta a fost redeschis publicului larg, a fost luat cu asalt de mii de oameni care au ținut să vadă încăperile în care au păşit duminică noaptea miliardari și actori.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.