Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

0
craciun

Târgurile de Crăciun au apărut în Germania în Evul Mediu târziu — unul dintre cele mai vechi, dacă nu chiar cel mai vechi, cel din Dresda datează din 1434 — dar acum le puteți găsi în toată Europa.

Atmosferă de basm, luminițe strălucitoare, figurine care-ți zâmbesc din standurile de lemn, parfum de cidru sau vin fiert, prăjituri care mai de care mai gustoase, jocuri și distracții de tot felul, toate te îmbie la veselie în târgurile de Crăciun cu tradiție din Europa, pe străduțe pietruite și pline de farmec.

Târgul de Crăciun din Koln, Germania

Este deschis în perioada 25 noiembrie – 22 decembrie

Koln se bucură de mai multe piețe de Crăciun, însă cea mai spectaculoasă se află în centrul orașului, aproape de celebra catedrală. Markt der Engel te îmbie cu momente magice într-o atmosferă feerică. Cuprinde, de asemenea, sute de lumini sclipitoare suspendate deasupra capului ca niște stele minunate, iar îngerii se mișcă între frontoane decorate.

Târgul de Crăciun din Salzburg, Austria

Această piață datează din secolul 15. Aproape 100 de expozanți te îmbie cu delicii care mai de care mai originale. Nu lipsesc castanele coapte și vinul fiert.

Este deschis în perioada între 18 noiembrie si 26 decembrie.

Frumosul oraș natal al lui Mozart și The Sound of Music iese la lumină de Crăciun, cu interpretări uimitoare ale Silent night și tarabele din piață încărcate cu bunătăți. Accentul se pune pe calitate mai degrabă decât pe cantitate, așa că așteptați-vă la șosete tricotate manual, mai degrabă decât la lumânări inedite.

Târgul de Crăciun din Gendarmenmarkt, Berlin, Germania

Delicii bavareze, sticlă tradițională, sculpturi în lemn și băuturi aromate calde, vă puteți bucura de toate acestea în târgul din această piață istorică. Atenție, măștile sunt obligatorii în piață, conform regulii germane 2G.

Este deschis în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie.

Pentru o abordare mai modernă a tradiției, centrul orașului este împodobit cu aproximativ 80 de piețe de Crăciun (există chiar și una specială pentru câini), așa că nu încercați să le acoperiți pe toate. Spandau este cel mai mare. Pentru aspect, Weihnachtszauber, în magnifica Piața Gendarmenmarkt, este cea mai frumoasă.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

Este deschis de la 29 noiembrie 2021 până pe 2 ianuarie 2022

Aprinzând atmosfera de Crăciun la mijlocul lunii noiembrie, Budapesta aduce la masă doi concurenți la piața de Crăciun: Piața Vorosmarty și Bazilica. Piața Vorosmarty este ascunsă chiar în inima orașului și este cea mai veche piață de Crăciun din Budapesta. Aici veți găsi o mulțime de tarabe cu mâncare, magazine de artizanat și concerte gratuite.

Bazilica oferă toate cele de mai sus, dar și proiecții cu laser de Crăciun pe bazilică și un patinoar care se învârte în jurul unui pom de Crăciun grandios.

Târgul de Crăciun din Zagreb, Croația

Dacă sunteți în căutarea cele mai bune piațe de Crăciun, atunci mergeți la Zagreb, piața care a fost votată de trei ori la rând de European Best Destinations drept cea mai bună piață de Crăciun din Europa. Dar ce o face atât de specială? Veți rămâne surprinși de mâncarea și băuturile delicioase, muzica live, luminile pline de culoare și tarabele de suveniruri.

Târgul este deschis în perioada 29 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022

Târgul de Crăciun din Viena, Austria

Este deschis în perioada 12 noiembrie – 9 ianuarie

Este faimos pentru patinoarele spectaculoase și jucăriile tradiționale. Te poți încălzi la un vin fiert și o porție de castane coapte și covrigi proaspăt scoși din cuptor.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța

Est deschis de la 19 noiembrie până la 30 decembrie 2021

„Capitala Crăciunului” din Franța arată ca o naștere din viața reală în această perioadă a anului. Veți găsi 300 de tarabe tradiționale de piață înghesuind piețele centrale ale orașului.

Târgul de Crăciun din Gothenburg, Suedia

Este deschis în perioada 12 noiembrie – 22 decembrie

Liseberg, cel mai popular parc de distracții din Suedia se transformă într-unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun. Dacă ajungi aici încearcă glögg, celebrul vin fiert scandinav. Îl poți vizita pe Moșul în atelierul lui sau te poți bucura de un show pe gheață.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.