Cele două greșeli care îngrașă în perioada postului

0

Miercuri am intrat în Postul Crăciunului și timp de 40 de zile credincioșii trebuie să se abțină să consume de „dulce”.

Există însă două greșeli care se fac frecvent în post și care duc, pe lângă acumularea kilogramelor nedorite, la probleme de sănătate.

Carmen Brumă a explicat care sunt acestea și cum pot fi evitate. 

„Iată două posibile greșeli, în post, care pot duce la îngrășare: 

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetale astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate. 

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ciugulești tot timpul câte ceva, să ronțăi tot timpul câte ceva, iar lucrul asta întreține secreția de insulină, iar în timp poate crea probleme de sănătate printre care și acumularea de kilograme.”, a spus Carmen Brumă pe o rețea socială. 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor atrag atenția persoanelor care țin post! Potrivit specialiștilor, deși unele produse sunt marcate ca fiind de post, acestea au ingrediente interzise în Postul Crăciunului. 

Cu doar câteva ore înainte de Lăsatul Secului, Paul Anghel, directorul general din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis o listă de recomandări pentru toate persoanele care vor să urmeze Postul Crăciunului 2023.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.