Producția serialului „Wednesday” se mută din România. Care e motivul și unde va fi filmat sezonul 2

0

Producția serialului „Wednesday” se mută în Irlanda pentru sezonul 2, iar filmările vor începe în aprilie 2024, confirmă publicația Variety. 

Primul sezon de opt episoade a fost filmat în România în perioada septembrie 2021 – martie 2022, scrie variety.com.

Serialul a doborât mai multe recorduri, inclusiv cele mai multe ore vizionate pentru un serial în limba engleză în prima săptămână, cu peste 341 de milioane de ore.

În serial, personajul principal Wednesday din Familia Addams, jucat de Jenna Ortega, se înscrie la Academia Nevermore. Conform descrierii oficiale a primului sezon, Wednesday „încearcă să îşi stăpânească abilitatea psihică, să zădărnicească o serie de crime monstruoase care au terorizat oraşul şi să rezolve misterul supranatural care i-a implicat pe părinţii ei în urmă cu 25 de ani – totul în timp ce navighează prin noile şi foarte încurcatele ei relaţii de la Nevermore”.  

Alături de Ortega, din distribuţia sezonului 1 au mai făcut parte Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J. Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome şi Christina Ricci. 

Catherine Zeta-Jones a apărut şi ea în rolul Morticia Addams, alături de Luis Guzmán în rolul lui Gomez şi Isaac Ordonez în rolul lui Pugsley.  Alfred Gough şi Miles Millar au dezvoltat serialul şi sunt producători executivi.  Tim Burton a regizat primele patru episoade şi, de asemenea, a fost producător executiv al primului sezon, alături de Steve Stark de la Toluca Pictures, Andrew Mittman de la 1.21 Entertainment, Kevin Miserocchi de la Tee and Charles Addams Foundation, Kayla Alpert, Jonathan Glickman de la Glickmania, Gail Berman, Tommy Harper şi Kevin Lafferty. MGM Television este studioul de producţie.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că România are în sfârșit o schemă de cash rebate prin care producțiile cinematografice să fie atrase în țară. Statul le va returna o parte din investiții într-o formă de ajutor de stat, cum funcționează în toate celelalte țări europene, spune ministrul, potrivit căruia România era ultima ce nu aplica schema.  Ea a dat exemplul celebrei producții „Wednesday”, care a fost filmată aici și a plecat ulterior, înainte de filmarea următorului sezon, „pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de stat”, spune oficialul liberal.
 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.