Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei pastile și consumi alcool

0

Atunci când amestecați alcool cu ​​medicamente, fie eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, medicamentele pot crește efectele alcoolului sau alcoolul poate crește efectele secundare ale medicamentului. Uneori poate duce și la toate efectele secundare noi.

Cum interacționează alcoolul și medicamentele

Substanțele chimice din creier mențin un echilibru delicat între excitare și inhibiție. Prea multă excitare poate duce la convulsii. Prea multă inhibiție vei experimenta efecte precum sedarea și depresia.

Alcoolul acționează prin creșterea inhibării din creier. Poți recunoaște acest lucru ca o senzație de relaxare și o scădere a inhibițiilor sociale atunci când ai consumat câteva băuturi alcoolice.

Cu cât bei mai mult alcool, vei observa că nu îți poți coordona musculatura la fel de bine, s-ar putea să îți schimbi vorbirea, să devii amețit, să uiți lucruri care s-au întâmplat și chiar să adormi. Medicamentele pot interacționa cu alcoolul pentru a produce efecte diferite sau intensificate.

Alcoolul poate interfera cu modul în care funcționează un medicament în organism sau poate interfera cu modul în care un medicament este absorbit în stomac. Dacă medicamentul tău are efecte secundare similare cu cele ale stării de ebrietate, aceste efecte se pot amplifica.

Nu toate efectele secundare trebuie să fie asemănătoare cu cele ale alcoolului. Amestecul alcoolului cu medicamentul pentru ADHD, ritalin, de exemplu, poate crește efectul medicamentului asupra inimii, crescând ritmul cardiac și riscul de atac de cord. Combinarea alcoolului cu ibuprofenul poate duce la un risc mai mare de tulburări și sângerări stomacale.

Alcoolul poate crește descompunerea anumitor medicamente, cum ar fi opioidele, canabisul, medicamentele anticonvulsivante și chiar ritalinul. Acest lucru poate face ca medicamentul să fie mai puțin eficient. Alcoolul poate, de asemenea, să modifice calea de descompunere a unui medicament, creând substanțe chimice toxice care pot provoca complicații hepatice grave. Aceasta este o problemă, în special cu paracetamolul.

În cel mai rău caz, consecințele amestecului de alcool și medicamente pot fi fatale. Combinația unui medicament, care acționează asupra creierului, cu alcool poate face condusul mașinii sau manevrarea unor utilaje grele dificile și poate duce la accidente grave.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.