Ce se întâmplă în corp dacă iei medicamente expirate

0
medicamente

Când ceva doare, apelăm în mod firesc la medicamente. Ele ne pot ușura rapid durerea. Dar dacă dați peste o cutie expirată? Este medicamentul sigur de ingerat?

Un medicament care este expirat de câteva luni poate fi luat în continuare

Dacă data de expirare este depășită doar cu „câteva luni”, se poate lua medicamentul oricum, susține un medic francez, citat de Femme Actuelle. Potrivit acestuia, este doar „mai puțin eficient”. Prin urmare, ar exista foarte puține riscuri în ingerarea medicamentelor expirate. Ele sunt considerate exporate atunci când cantitatea lor de ingrediente active – adică componentele care acționează pentru a vindeca – a scăzut cu 10%.

Cu toate acestea, este recomandabil să verificați natura pastilelor pe care doriți să le luați. Michel Cymes avertizează asupra anumitor antibiotice din familia tetraciclinelor. Folosite în esență pentru tratarea infecțiilor bacteriene, pot fi periculoase dacă sunt ingerate când au expirat: într-adevăr, riscă să „genereze formarea de compuși toxici pentru organism”. Dacă aveți îndoieli, este mai bine să vă abțineți și să mergeți să cumpărați o nouă cutie.

Medicamente expirate: ce să faci cu ele?

Deci, ce să facem cu medicamentele noastre expirate? „ Evităm să le aruncăm oriunde”, insistă Michel Cymes. Deci nu în coșul nostru de gunoi. Medicul explică că medicamentele expirate aruncate împreună cu gunoiul obișnuit vor ajunge ulterior în pământ sau în oceane. Pentru a păstra mediul înconjurător, ideal este deci să le aduceți înapoi la farmacie. Ele vor fi apoi distruse corespunzător.

Pentru a vă păstra medicamentele cât mai mult posibil, Michel Cymes recomandă să le păstrați într-o cameră răcoroasă. Acestea trebuie să fie „protejate de căldură, lumină și umiditate”. Ideal este așadar să nu le depozitezi în baie! Pentru a evita pe cât posibil ingerarea medicamentelor expirate, este important să le păstrezi corect și mai ales să le sortezi în mod regulat.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.