Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul urmat de Kate Middleton

0

Anunțul Prințesei de Wales a luat lumea prin surprindere, însă și tratamentul este unul mai special: chimioterapie preventivă.

Scopul este de a reduce riscul de reapariție a cancerului. Acest tratament este administrat în cicluri repetate la fiecare două până la șase săptămâni. Termenul de ”chimioterapie preventivă” nu este recunoscut oficial de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS).

Cu toate acestea, chimioterapia poate fi utilizată pentru a combate celulele canceroase detectate. Până în prezent, nu au fost furnizate alte detalii despre tipul de cancer cu care se confruntă Kate Middleton sau despre tratamentul specific pe care îl primește.

Conform informațiilor NHS, chimioterapia este un tratament folosit pentru a lupta împotriva cancerului prin utilizarea de medicamente concepute pentru a distruge celulele canceroase.

Deși există diferite tipuri de medicamente de chimioterapie, toate au un scop comun: oprirea proliferării celulelor canceroase, împiedicând astfel creșterea și răspândirea lor în organism.

Cum se administrează?

Chimioterapia poate fi administrată în mai multe moduri. Cele mai comune metode includ chimioterapia intravenoasă, care se administrează printr-o venă, și chimioterapia orală.

Mai rar, chimioterapia poate fi administrată prin injecții subcutanate (sub piele), injecții intramusculare (într-un mușchi), injecții în coloana vertebrală sau prin utilizarea unei creme topice pe piele.

Cât de mult contează vârsta pacientului

Potrivit profesorului Bob Philips, oncolog pediatru la Universitatea din York, vârsta pacientului contează foarte mult. Cei tineri au mai multe șanse să reziste la dozele optime de medicamente de chimioterapie administrate la intervale ideale.

”Vedem din ce în ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer”, a spus profesorul Andrew Beggs, chirurg colorectal la Universitatea din Birmingham.

”Persoanele tinere tolerează mai bine doze mai mari de chimioterapie şi astfel pot fi administrate tratamente mai puternice care au mai multe şanse să ucidă orice celule rămase”, a mai adăugat expertul.

Sursa: Newsinn

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.