Cât de afectați vor fi turiștii români de taxa de climă introdusă în Grecia de anul acesta

0

Organizaţia Naţională de Turism a Greciei a transmis că turiştii români nu vor fi foarte afectaţi de introducerea taxei de rezilienţă climatică în Grecia.

„Grecia rămâne o destinaţie turistică unică, cu un raport calitate – preţ excelent în Mediterana în ciuda taxei de rezilienţă climatică nou introdusă”, a subliniat preşedintele Federaţiei Panhellenice a Hotelierilor (POX), Ioannis Chatzis.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thasos, Paris Parashoudis, a menţionat că tarifele în unităţile de cazare de pe insulă vor rămâne în medie la acelaşi nivel cu anul trecut iar impactul noii taxe asupra preţurilor nu va fi unul semnificativ.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki, Grigoris Tasios, a adăugat că noua taxă nu a afectat cererea pentru această zonă şi a arătat că cele mai multe rezervări pentru 2024 sunt de la turiştii români.

„Taxa nou introdusă nu a afectat cererea pentru Halkidiki deoarece tarifele de cazare în regiunea noastră au fost menţinute la nivelul anului trecut. Halkidiki reprezintă destinaţia preferată a românilor pentru vacanţele în Grecia deoarece turiştii apreciază frumuseţea unică şi marea varietate de oferte atractive pentru fiecare categorie de turişti. Cele mai multe rezervări pe care le avem pentru anul 2024 sunt efectuate de turiştii români”, a afirmat Tasios.

Potrivit acestuia, noua taxă nu va avea un impact semnificativ nici în ceea ce priveşte tarifele de cazare pe Riviera Olimpului. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.