Când va fi încoronat regele Charles al III-lea. Palatul Buckingham a anunțat data

0
regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la 6 mai 2023 la abaţia Westminster din Londra, alături de soţia sa, regina consoartă Camilla, conform unui anunţ făcut marţi de palatul Buckingham.

Ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

„Palatul Buckingham are plăcerea de a anunța că Încoronarea Majestății Sale Regele va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023. Încoronarea va reflecta rolul monarhului în ziua de azi şi va privi spre viitor, trăgându-şi în acelaşi timp rădăcinile din lunga tradiţie şi din fastul monarhiei”, conform comunicatului.

Între tradiție și modernitate

70 de ani vor separa încoronarea reginei Elisabeta a II-a de cea a fiului ei Charles al III-lea. Cu toate acestea, cursul ceremoniei va fi probabil foarte asemănător. În fața altarului, regele va depune jurământul de încoronare, promițând că va da judecăți conform legii și justiției și că va proteja Biserica Angliei.

Așezat pe scaunul de încoronare, Scaunul Regelui Edward, Charles al III-lea va primi apoi ungerea Arhiepiscopului de Canterbury, care îi va dărui cele două sceptre regale, numele de cod și pelerină. Înainte de a-și pune coroana pe cap, sub ochii soției sale, regina consoartă Camilla, adunarea va putea apoi să cânte celebrul „God Save The King”.

Dacă aspectele tradiționale ale ceremoniei vor rămâne neschimbate, este totuși de așteptat ca noul rege al Angliei să-și adauge nota de modernitate. Daily Mail a susținut că Charles al III-lea și-ar folosi încoronarea pentru a promova diversitatea în Regatul Unit. Și asta, prin invitarea reprezentanților principalelor comunități religioase ale țării (creștine, musulmane, evreiești, hinduse și budiste).

Camilla va fi, de asemenea, unsă cu ulei sfânt și încoronată, așa cum a fost Regina Mamă când a fost încoronată regina în 1937. Planurile pentru eveniment sunt cunoscute sub numele de cod „Operation Golden Orb” și stabilesc în detaliu fiecare pas al evenimentului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.