A murit actrița Angela Lansbury, din serialul „Verdict: Crimă!”

0
Angela Lansbury

Actrița Angela Lansbury, binecunoscută din serialul poliţist american „Verdict: Crimă!/Murder, She Wrote”, a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, anunţă BBC.

Lansbury a avut o carieră de opt decenii, în film, teatru şi televiziune. Născută în 1925, ea a fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Dame Angela a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, potrivit unui comunicat al familiei. Născută la Londra, actrița s-a mutat ulterior la New York și a urmat cursurile Feagin School of Dramatic Art.

A fost remarcată de un director de la Hollywood la o petrecere în 1942 și a primit primul ei rol, de menajeră, în filmul Gaslight, în 1944. Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele „Lumina de gaz/ Gaslight”, „Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi „Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”, şi a fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014. Totodată, cunoscuta actriţă a câştigat şase Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

Dar portretizarea detectivei Jessica Fletcher în serialul de televiziune „Murder, She Wrote” a câștigat milioane de fani din întreaga lume. Ea a preluat rolul în 1984 și a continuat timp de 12 ani și nouă sezoane. Serialul a făcut-o una dintre cele mai bogate femei din SUA la acea vreme, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.