Boala care face ravagii primăvara 

0

Primăvara vine la pachet cu alergii. 

Alergiile afectează mai ales copiii și tinerii iar simptomele pot fi de multe ori greu de gestionat.

Circa 25% din populația României suferă de o formă de alergie, potrivit statisticilor  Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC). Datele arată că 1 din 4 adulți și 1 din 3 copii suferă de rinită alergică. De asemenea, 1 din 5 copii este diagnosticat cu astm alergic și 1din 4 are dermatită atopică. Alergiile alimentare și cele medicamentoase sunt alte tipuri de alergii frecvent întâlnite în rândul românilor. 

În Europa, alergiile sunt cea mai frecventă boală cronică, iar țara noastră înregistrează una dintre cele mai mari prevalențe, alături de Finlanda, Germania, Irlanda și Marea Britanie.

Începerea primăverii este o bucurie pentru majoritatea oamenilor, dar nu se poate spune același lucru și despre persoanele care se confruntă cu alergia la polen, care vine cu simptome precum strănutul, nasul înfundat, tusea, lăcrimarea și secreția nazală în exces.

Această alergie poate avea un impact neplăcut asupra organismului unei persoane, ducând la scăderea calității vieții prin tulburări de somn, limitarea activităților zilnice, iritabilitate, lipsă de concentrare și chiar mai rău, la anxietate și depresie, în cazurile mai severe. 

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.