Actorul Mitică Popescu a murit la vârsta de 86 de ani. Ce pensie încasa, după o viață pe scenă

0
Mitică Popescu

E doliu din nou în teatrul românesc! Mitică Popescu a murit marți, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. Actorul era internat la Spitalul Elias, din București, din data de 29 decembrie, cu probleme cardiace grave.

Acesta a jucat în numeroase piese de teatru și filme și a avut una dintre cele mai longevive emisiuni la televiziunea publică. El a vorbit anul trecut despre pensia pe care o încasa, pentru a pune punct unor speculații.

De-a lungul timpului au circulat zvonuri că Mitică Popescu primea o pensie de doar 1.300 de lei, dar actorul a negat informațiile.

„Nu este adevărat. Nu am o pensie atât de mică. După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei. Plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist”, spunea Mitică Popescu, într-un interviu pentru Playtech, la jumătatea anului trecut.

Sursa citată a făcut o comparație și cu veniturile pe care le încasa actorul Alexandru Arșinel, și el trecut în neființă.

Arșinel primea o pensie în valoare de 8.936 lei. Pe lângă aceasta, mai încasa, printre altele, 33.720 lei pensie de revoluţionar, 73.512 lei pensia de la stat, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.