6 moduri naturale de a ameliora rapid refluxul gastroesofagian

0
reflux

Arsurile la stomac, cunoscute și sub numele de reflux gastroesofagian, sunt declanșate de acizii din stomac care se deplasează în sus pe esofag și provoacă acea senzație neplăcută de arsură în zona pieptului.

Desigur, refluxul poate fi tratat cu medicamente, dar există și câteva schimbări simple ale stilului de viață pe care le poți face pentru a-l atenua și chiar pentru a-l preveni.

Există multe opțiuni ieftine și naturale pentru a atenua refluxul acid. Evitați alcoolul, tutunul și alimentele grase pentru a scăpa de arsurile la stomac!

Mănâncă o banană coaptă

În plus față de îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și de a te ajuta să îți ții greutatea sub control, bananele pot ameliora arsurile dureroase la stomac. Deoarece sunt bogate în potasiu, bananele pot acoperi mucoasa stomacului și pot ajuta la atenuarea și prevenirea simptomelor neplăcute de reflux.

Poartă haine largi

Dacă suferi de arsuri la stomac, este mai bine să renunți la fustele strâmte tip creion și să optezi pentru haine mai largi și mai confortabile. Orice tip de îmbrăcăminte care îți strânge burta și pune presiune pe zona abdominală poate agrava simptomele de reflux. Și chiar dacă nu ai mai experimentat niciodată această senzație de arsură în piept, totuși riști să o dezvolți dacă porți haine strâmte zilnic.

Ai grijă la poziția de somn

Cu toții preferăm anumite poziții de somn, dar dacă ești predispus la arsuri la stomac, poate dorești să-ți schimbi unele obiceiuri de dragul sănătății. Dacă obișnuiești să dormi pe partea dreaptă, acesta ar putea fi de fapt unul dintre motivele pentru care te confrunți cu arsuri la stomac enervante. Dormitul pe partea dreaptă relaxează mușchiul care leagă stomacul și esofagul și ar trebui să protejeze împotriva refluxului. Încearcă să dormi pe partea stângă, deoarece s-a dovedit că această poziție reduce arsurile la stomac.

Mestecă gumă fără zahăr

Guma de mestecat îți menține respirația proaspătă mai mult timp și chiar îți poate îmbunătăți memoria. Pe lângă aceste beneficii, poate neutraliza acidul din stomac și poate preveni senzația de arsură. Deoarece guma de mestecat crește producția de salivă și te face să înghiți mai mult, echilibrează aciditatea din gură și ajută la curățarea acesteia mult mai repede.

Mănâncă mai lent

Când ți-e foame, este de înțeles că vrei să mănânci ceva cât mai curând posibil, dar mâncatul în grabă poate declanșa de fapt arsuri la stomac. Persoanele care mănâncă repede sunt mai predispuse să sufere de reflux și este mai bine să-ți acorzi suficient timp pentru a mesteca și a înghiți corect alimentele.

Evită alergatul și ridicarea greutăților

A fi activ fizic este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta, dar dacă ești predispus la arsuri la stomac, s-ar putea să vrei să fii mai atent când alegi tipul de antrenament pe care îl faci. Exercițiile de mare impact, cum ar fi alergarea, ridicarea greutăților sau mersul pe bicicletă, pot de fapt scădea fluxul de sânge în zona gastrointestinală și pot agrava simptomele de reflux. Dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți anulezi abonamentul la sală – doar asigură-te că alegi exerciții moderate, cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, yoga sau înotul.

sursa: TABU
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.