Milla Jovovich, pledoarie sfâșietoare pentru Ucraina

0
Milla Jovovich

Actrița născută la Kiev, capitala Ucrainei, a denunțat „oroarea care se desfășoară” în țara natală și a spus că este foarte îngrijorată pentru familia și prietenii ei.

Milla Jovovich urmărește de pe pământ american haosul pe care îl trăiește în prezent țara ei. Sub jugul lui Vladimir Putin, armata rusă a lansat o ofensivă militară împotriva Ucrainei în noaptea de 23 spre 24 februarie, acțiune condamnată de comunitatea internațională, precum președinții precum Joe Biden și Emmanuel Macron.

„Am inima zdrobită și sunt uimită de evenimentele din această săptămână în țara mea natală, Ucraina”, a spus ea. Misiva, scrisă sub formă de pledoarie, a fost postată sâmbătă, 26 februarie, pe contul său de Instagram. Actrița și-a exprimat îngrijorarea pentru membrii familiei ei care locuiesc acolo. „Țara mea și poporul meu sunt bombardați. Prietenii și membrii familiei mele se ascund”, a continuat ea.

„Sângele și rădăcinile mele provin atât din Rusia, cât și din Ucraina. Sunt sfâșiată în două în timp ce urmăresc groaza care se desfășoară, țara distrusă, familiile strămutate, întreaga lor viață zăcând în fragmente carbonizate în jurul lor”, a explicat actrița din Resident Evil și Fifth Element. Și continuă: „Îmi amintesc de războiul din patria tatălui meu, fosta Iugoslavie, și de poveștile pe care familia mea le spune despre trauma și teroarea pe care le-a trăit. Războiul. Întotdeauna război. Lideri care nu pot aduce pacea. Întotdeauna, oamenii plătesc cu sânge și lacrimi.”

Într-o adresă video difuzată joi, 24 februarie, pe rețelele de socializare, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că este „ținta numărul unu”, inclusiv soția și copiii săi, a acestei invazii ruse. Câteva zile mai târziu, a mers noaptea, înconjurat de consilierii săi și de premierul său, în fața birourilor prezidențiale ucrainene. „Suntem cu toții aici pentru a ne apăra independența. Țara noastră. Și va continua”, a anunțat el cu fața la camera.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.