Vitamina C face mult mai mult decât să-ți întărească sistemul imunitar – 3 beneficii care te-ar putea surprinde

0
vitamina C

Când se gândesc la modalități de a-și proteja sănătatea, mulți oameni caută vitamine și nutrienți pentru a-și ajuta organismul să performeze. Dar dacă sunteți în căutarea a ceva care are o mulțime de avantaje pentru a crește orice nivel, de la piele la sistemul imunitar, o vitamină, în special, iese în evidență. Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei C sunt vaste.

Ce este vitamina C?

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este cel mai bine cunoscută pentru rolul său în prevenirea și ameliorarea răcelilor, controlul infecțiilor și vindecarea rănilor. Este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că nu este bine stocată în organism, prin urmare este un nutrient pe care trebuie să-l consumăm (sau să-l suplimentăm) suficient zilnic.

Deși rar întâlnit, deficitul de vitamina C poate duce la scorbut, care provoacă anemie, sângerare a gingiilor, vindecare slabă a rănilor și vânătăi. Cantitatea zilnică recomandată de vitamina C este de 90 de miligrame pentru bărbați și de 75 de miligrame pentru femei.

Beneficiile vitaminei C pentru sănătate

Creșterea imunității

Vitamina C este binecunoscută pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar. Joacă un rol cheie în funcționarea imunitară și în vindecarea rănilor [și] vă poate ajuta corpul să absoarbă mai mult fier nonhem – tipul de fier pe care îl găsiți în alimentele vegetale.

Producția de colagen

Vitamina C este esențială pentru producția de colagen de către organism. Vitamina C este necesară pentru a produce colagen, o proteină fibroasă din țesutul conjunctiv care ajută la construirea și menținerea pielii, articulațiilor și oaselor.

De asemenea, colagenul menține pielea fermă și reduce aspectul ridurilor și protejează pielea de daunele solare și de petele cauzate de înaintarea în vârstă. Așadar, un ser cu vitamina C poate avea beneficii și în rutina de îngrijire a pielii! Pe lângă colagen, corpul are nevoie și de vitamina C pentru a crea vase de sânge și mușchi. În plus, serurile de față cu vitamina C sunt cunoscute că reduc petele întunecate și luminează pielea!

Proprietăți antioxidante

Vitamina C funcționează ca un antioxidant pentru a proteja organismul împotriva multor boli și împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt cauzați de poluare, fum și substanțe chimice toxice care se pot acumula în organism și pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și bolile inflamatorii precum artrita.

Și datorită activității sale antioxidante, vitamina C poate juca un rol benefic în prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer.

Există dezavantaje în a consuma prea multă vitamina C?

Se pare că prea mult lucru bun ar putea avea niște consecințe neplăcute, așa că fii atent și monitorizează-ți aportul de vitamina C. Consumul de prea multă vitamina C poate provoca diaree, greață și crampe stomacale.

Care sunt alimentele bogate în vitamina C?

În timp ce citricele sunt cel mai bine cunoscute pentru conținutul de vitamina C, vitamina C poate fi găsită în multe alte alimente, iar multe alimente au mai multă vitamina C decât portocalele. Kiwi, căpșunile, ardeiul gras, roșiile și broccoli sunt toate surse excelente.

Suplimentele de vitamina C sunt, de asemenea, disponibile pe scară largă, dar consumul de vitamina C prin alimentație poate avea efecte antioxidante mai mari și poate promova o dietă completă și nutritivă.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.