Sex-simbolul anilor ’60 a murit la vârsta de 82 de ani

0
Raquel Welch

Raquel Welch, considerată o deschizătoare de drumuri atât ca actriţă, cât şi ca sex-simbol internaţional, a murit miercuri la vârsta de 82 de ani, informează site-ul TMZ.

Potrivit membrilor familiei, Raquel a murit miercuri dimineaţă, după o scurtă suferinţă cauzată de o boală neprecizată.

Raquel Welch a devenit celebră pentru rolurile sale din “Fantastic Voyage” (Călătorie fantastică) şi “One Million Years B.C.” (Loana), ambele din 1966.

În acesta din urmă, Welch a avut doar câteva replici, dar garderoba ei – un bikini simplu şi sumar din piele de căprioară – a catapultat-o la statutul de sex-simbol.

De la acest film, celebritatea lui Welch a explodat şi a devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii ’60 şi ’70, fiind recompensată cu o mulţime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă de film într-un musical sau comedie pentru rolul ei din 1974 în “The Three Musketeers” (Cei trei muschetari).

Raquel Welch a fost inclusă în topul “Celor mai sexy 100 de vedete din istoria filmului” într-un număr al revistei Empire din 1995 şi s-a clasat pe locul 3 în topul Playboy “Cele mai sexy 100 de vedete ale secolului XX”.

Rămâne celebră şi pentru apariţia din 1975 în emisiunea “The Cher Show”, unde a interpretat “I’m a Woman” alături de Cher.

Raquel Welch a fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieţii sale – cu James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) şi Richard Palmer (’99-’04). Are doi copii, Tahnee şi Damon Welch.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.