Secretele unui breton perfect, de la hairstilistul Dakotei Johnson

0
Dakota Johnson

Hairstylistul actriței americane Dakota Johnson își dezvăluie tehnica de tăiere perfectă a bretonului și oferă sfaturi despre cum să-l obții ca un profesionist.

Părul ei lung și castaniu și bretonul ei semnătură atrag toate privirile: Dakota Johnson îi datorează acest lucru hairstilistului american Mark Townsend (care se ocupă și de Gwyneth Paltrow, Gal Gadot sau chiar gemenele Mary-Kate și Ashley Olsen).

Hairstylistul actriței de aproape un deceniu (s-au cunoscut când Dakota filma „Fifty Shades of Grey”) se străduiește constant să găsească un echilibru între glamourul covorului roșu și alura naturală. „Provocarea mea este întotdeauna să-i fac [părul] să nu arate prea curat. Vreau să se simtă ca și cum ar fi a doua zi după spălare”, spune Mark Townsend într-un interviu pentru ediția americană a revistei Vogue.

Rezultatul trebuie să fie întotdeauna „plăcut la atingere și niciodată exagerat, pur și simplu viguros și proaspăt”. Lungimile ar trebui să se miște natural, mai degrabă decât să fie impecabil de rigide și imuabile. „Nu vrei niciodată ca părul tău să arate ca al prezentatorilor TV, unde totul este la locul lui. Dacă e adiere, vreau ca părul să se miște odată cu ea!”, spune specialistul.

Secretul unui breton „perfect”

Dakota Johnson prezintă de ceva vreme una dintre cele mai râvnite tendințe de păr. Actrița poartă breton clasic care se lungește în lateral. Începe de la baza nasului până la vârful pomeților pe părțile laterale, descrie Mark Townsend. Trucul său pentru a-l retușa treptat și a-i oferi un efect de amestec care încadrează delicat fața? „Folosesc întotdeauna foarfece de subțiere pentru a tăia partea de jos a bretonului cu un sfert de inch (aproximativ 0,60 centimetri)” În ceea ce privește lungimea, expertul are mereu același reper: „Adevăratul secret al bretonului perfect este să tai chiar la mijloc, la baza nasului: punctul magic este între sprâncene și gene”, spune el.

Uscare cu efect de volum

Apoi, trec la coafură. Expertului îi place să dea mișcare și volum tăieturii printr-o tehnică specială de uscare: „Bretonul tău trebuie să fie foarte umed la început. Dakota are un breton foarte proeminent pe frunte, așa că pun uscătorul de păr direct pe breton și îl îndrept în jos, folosind doar degetele la început și mângâind puțin rădăcinile. Dacă folosești o perie imediat, vei face bretonul prea plat”, avertizează Mark Townsend, care, prin urmare, sfătuiește să le usuci la aproximativ 90%, înainte de a folosi o perie cu peri de mistreț pentru a le netezi.

„După aceea, iau o perie rotundă pe verticală și usuc părțile laterale departe de față pentru a le face să iasă în evidență. Acest lucru le aerisește și creează efectul de „cortina”.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.