Secrete japoneze pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

0
japonezi

Japonia are cea mai mare speranță de viață din lume. Dacă durata medie de viață în Elveția este de aproximativ 83,4, în Japonia este de 84,3. Cu toate acestea, principalul lucru nu este doar să trăiești mult, ci să trăiești fericit și într-un mod sănătos.

Apreciem japonezii pentru felul lor de a se bucura de viață după ce se pensionează și am găsit câteva secrete pe care le folosesc pentru a-și menține corpul tânăr.

1. Cu cât porția de mâncare este mai mică, cu atât mai bine.

Japonezii cred că porțiile mai mici ne fac să mâncăm mai lent. Asta este ceea ce trebuie să înțelegi mai bine dacă ești deja sătul sau nu. Prioritizează multe farfurii mici în loc de una mare. Acest lucru poate ajuta să nu mănânci în exces și, ca urmare, să-ți menții o greutate sănătoasă.

2. Mănâncă până când ești sătul în proporție de 80%.

Nu este recomandat să mănânci prea repede, deoarece durează aproximativ 20 de minute din momentul în care începi să mănânci pentru ca creierul tău să trimită semnale de sațietate. Japonezii cunosc acest fapt și folosesc o singură regulă simplă – mănâncă doar până când sunt sătui în proporție de 80 % sau doar 8 din 10 părți din masă. Nu este nevoie să arunci restul alimentelor, doar pune-le deoparte în frigider.

3. Consumă zilnic doar o linguriță de ulei și 0,9 grame de sare.

Nagano este una dintre cele mai sănătoase regiuni din Japonia. Durata de viață acolo este de aproximativ 80-87 de ani. Un sondaj a constatat că locuitorii din Nagano consumau în medie 15,1 grame de sare pe zi și această cantitate a avut un efect slab asupra sănătății. În schimb, se recomandă reducerea consumului de sare la 0,9 grame și doar o linguriță de ulei de gătit.

4. Preferă mersul pe jos decât exercițiile fizice.

Da, se știe că japonezilor le place să rămână activi toată viața. Unul dintre sporturile lor preferate este mersul pe jos. Ei pot discuta în timpul plimbării, așa că este o combinație de profit și plăcere: „Te plimbi, vorbești, faci mișcare și asta ajută la construirea unui sentiment de comunitate.”

5. Mănâncă tofu.

Tofu este, de asemenea, o trăsătură distinctivă a dietei japoneze. Nu este doar vegan, ci menține pielea elastică, astfel încât să arate mai tânără. Mai mult, tofu reduce riscul de boli cardiovasculare și cancer și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase.

6. Fac saună.

Ritualul unei băi cu aburi nu este doar relaxant, ci este și bun pentru sănătatea noastră. Încă un lucru – trebuie să folosești uleiuri esențiale care ajută pielea. Ai grijă să nu stați mult timp, altfel te poți supraîncălzi. Cel mai bun indicator al temperaturii perfecte la saună este propriul tău corp. În primul rând, ar trebui să fie plăcut.

sursa

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.