Se scumpesc taxele la facultățile din România. La cât ajung majorările

0

Studenții care vor fi pe pe locurile cu taxă sunt fi nevoiți să scoată din buzunare chiar și câteva mii de lei în plus pentru studiile superioare, deoarece universitățile își majorează taxele.

Dacă unele dintre ele vor majora tariful doar cu 300 de lei pe an, la altele taxele pot crește și cu 1500 de lei.

Această decizie vine în urma scumpirilor la utilități din ultima perioadă. Taxe mărite se vor aplica doar noilor studenți pentru că cei care studiază deja să nu fie împinși să renunțe din cauza scumpirilor.

De exemplu, la Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB din Cluj tariful anual de studii pentru cei admişi la locurile cu taxă va creşte de la 5000 de lei la 6500 de lei.

Și la Facultatea de Drept din Cluj, taxa va crește de la 3600 la 5000 lei. Aici, rata abandonului a ajuns la 20%. De cele mai multe ori părinţii sunt cei care plătesc taxa studenţilor.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași taxa va fi majorată cu cel mult 20%. Studenţii care se vor înscrie anul viitor la facultăţile de Litere, de Istorie sau de Biologie vor plăti mai mult cu 300, respectiv 500 de lei.

Universitatea Transilvania din Brașov va creşte taxele din toamnă doar pentru studenţii de la medicină: cu o mie de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.