România, campioană mondială la videochat

0

România este statul cu cele mai mari venituri obținute din videochat. Veniturile sunt comparabile celor din domeniul IT.

Potrivit unor topuri neoficiale, România ar fi cea mai importantă piață de videochat din lume, urmată de Columbia și Rusia.

Ponderea pieţei de videochat din ţara noastră este de 6% din PIB, asta pentru că peste 200.000 de femei şi bărbaţi lucrează ca modele şi alți 100.000 de angajaţi asigură suportul tehnic. De asemenea, 5.000 de firme au fost înregistrate la ANAF cu acest domeniu de activitate.

Rusia și Columbia au mai multe modele angajate, dar în țara noastră se fac cei mai mulți bani.

„Este o industrie care funcționează în marea majoritate la gri, adică nu prea se plătesc taxe. Cele mai multe firme merg pe cod CAEN „alte activități recreative și distractive”. 1,9 miliarde de lei cifra de afaceri cifră de afaceri, în 2022, față de 687 milioane cât era în 2020.

Este o creștere fulminantă a cifrei de afaceri în condițiile în care în industria asta, legal, acționează numai 6.700 de oameni. E un semn de întrebare la modul cum se plătesc taxele, dar ANAF-ul trebuie să intervină mai atent. Mă uitam la profiturile nete, „numai” 441 de milioane de lei, profit net la o cifră de afaceri de 1,96 miliarde de miliarde. Este ceva cu multe semne de întrebare. Merge foarte mult pe ideea de internet ieftin și fete frumoase”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.