Proporțiile de aur pentru cafeaua perfectă

0

Există un raport între cantitatea de cafea și apă recomandat pentru a obține o ceașcă perfect echilibrată de cafea. Acest raport este în general de aproximativ 1:15 până la 1:18, adică o parte de cafea la 15-18 părți de apă.

Cu toate acestea, gusturile personale pot varia, iar unii preferă o cafea mai concentrată sau mai diluată. Pentru a obține o cafea mai puternică, puteți folosi un raport de cafea la apă mai mic, cum ar fi 1:12. În schimb, pentru o cafea mai slabă, puteți folosi un raport mai mare, cum ar fi 1:20 sau chiar 1:25.

În plus, temperatura apei, metoda de preparare și durata de extracție sunt și ele factori importanți care influențează gustul final al cafelei.  Este important să ajustăm proporțiile pentru a obține gustul dorit, iar ghidul de 2 linguri de cafea măcinată pentru fiecare ceașcă de 220 ml de apă este util pentru a începe.

Reguli de aur pentru cafeaua la filtru

Dacă cafeaua pe care o faci la filtru este prea amară sau prea slabă, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a ajusta gustul:

Măcinarea cafelei: Ajustează măcinarea cafelei în funcție de gusturile tale. Dacă cafeaua ta este prea amară, încearcă să folosești o măcinătură mai groasă pentru a reduce timpul de extracție. Dacă este prea slabă, încearcă o măcinătură mai fină pentru a permite o extracție mai completă a cafelei.

Cantitatea de cafea: Dacă cafeaua este prea amară, redu cantitatea de cafea folosită. Dacă este prea slabă, crește cantitatea de cafea. Fiecare ajustare a cantității poate influența gustul final al cafelei.

Temperatura apei: Asigură-te că temperatura apei este potrivită. Pentru cafeaua la filtru, temperatura ideală a apei este în jur de 90-96 grade Celsius.

Timpul de extracție: Dacă cafeaua este prea amară, scurtează timpul de preparare. Dacă este prea slabă, prelungește timpul de extracție, dar fără a depăși limita de 4-5 minute pentru a evita supra-extracția și gustul amar.

Calitatea cafelei: Uneori, calitatea cafelei în sine poate afecta gustul final. Experimentează cu diferite sortimente de cafea pentru a găsi cel care se potrivește cel mai bine gusturilor tale.

Apă filtrată: Folosește apă filtrată sau îmbuteliată de înaltă calitate pentru a evita influența gustului apei de la robinet asupra cafelei tale.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.