Proiect. Studenții care lucrează, scutiți de impozite

0
studenti

Tinerii care se angajează în timpul facultății și au cel mult 26 de ani ar putea beneficia de taxe salariale reduse.

Studenții cu vârsta de până la 26 de ani care sunt și salariați sau interni vor fi scutiți de plata impozitului pe venit și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), dacă un proiect pus în dezbaterea senatorilor va fi aprobat de Parlament. Pe de altă parte, aceiași tineri vor beneficia și de reducerea cotei de contribuții de asigurări sociale.

Concret, proiectul de lege, care are ca inițiatori mai mulți deputați și senatori USR, vizează modificarea Codului fiscal. „Acordarea acestui beneficiu tinerilor ce nu depăşesc vârsta de 26 de ani, care urmează concomitent cursuri universitare şi sunt şi remuneraţi în baza unui contract individual de muncă sau a unui contract de internship, ar reprezenta un mijloc de ajutorare a acestora la începutul carierei şi ar restabili încrederea în organele şi instituţiile statului”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

În plus, studenții vor beneficia, conform avocat.net, de o cotă de contribuția de asigurări sociale (CAS) redusă, de numai 10%. Introducerea acestor facilități pentru tinerii salariați ar însemna, de fapt, că vor primi un salariu net mai mare față de cel actual sau față de cei ce nu beneficiază de măsurile propuse acum.

În prezent, de la plata CASS sunt scutiți numai copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecție a copilului, soțul, soția și părinții fără venituri proprii ce se află în întreținerea unei persoane asigurate, femeile însărcinate, lăuzele și pensionarii (pentru veniturile din pensii de până la 4.000 de lei/ lună).

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.