Operațiunea „Blocada”, în online. Peste 250 de site-uri care vindeau medicamente pentru slăbit și diabet contrafăcute au fost închise

0

O firmă de securitate cibernetică a eliminat peste 250 de site-uri web care vindeau versiuni false ale medicamentelor pentru slăbit şi diabet din clasa GLP-1, extrem de populare în perioada asta. Site-urile web eliminate pentru vânzarea de GLP-1 false au reprezentat puţin peste 15% din cele 1.655 de site-uri web raportate de BrandShield anul trecut pentru comercializarea de medicamente contrafăcute, inclusiv medicamente legate de hormoni, medicamente pentru sistemul nervos central şi tratamente pentru cancer. 

Din cele 279 de site-uri de farmacii pe care compania le-a închis anul trecut pentru vânzarea de medicamente destinate tratarii afecţiunilor metabolice, mai mult de 90% erau legate de medicamentele GLP-1, a declarat, pentru Reuters, directorul general al companiei, Yoav Keren, relatează Ziare.com.

Ozempic şi Wegovy, produse de Novo Nordisk, şi Mounjaro şi Zepbound, produse de Eli Lilly, sunt medicamente GLP-1 care au fost dezvoltate pentru diabetul de tip 2, dar reduc şi pofta de mâncare şi fac stomacul să se golească mai lent.

S-a demonstrat că medicamentele ajută pacienţii să piardă în medie până la 20% din greutatea lor, alimentând cererea explozivă şi o piaţă globală în plină dezvoltare a versiunilor false.

Medicamentul pentru slăbit care provoacă gânduri suicidale: medicii, în alertă

Până în prezent, cazuri de vătămări legate de versiunile false ale Ozempic şi ale altor GLP-1 au fost raportate în cel puţin nouă ţări, inclusiv Belgia, Marea Britanie, Elveţia şi Statele Unite. 

„Nu aş fi surprins să văd infractorii care încearcă să folosească popularitatea tot mai mare a acestor medicamente pentru a vinde mai multe contrafăcute”, a arătat Keren.

O femeie care a luat medicamente de diabet ca să slăbească a ajuns să vomite atât de mult încât și-a pierdut dinții – Acum dă în judecată compania producătoare

Site-urile web eliminate pentru vânzarea de GLP-1 false au reprezentat puţin peste 15% din cele 1.655 de site-uri web raportate de BrandShield anul trecut pentru comercializarea de medicamente contrafăcute, inclusiv medicamente legate de hormoni, medicamente pentru sistemul nervos central şi tratamente pentru cancer.

Administraţia pentru medicamente şi alimente din SUA a declarat în decembrie că investighează prezenţa medicamentului Ozempic contrafăcut în lanţul de aprovizionare legitim al SUA.

Utilizarea Ozempic si a altor produse „minune” pentru slăbit a scăpat de sub control, efectele sunt GRAVE. Alertă mondială

De asemenea, BrandShield a eliminat anul trecut 3.968 de listări pe platformele de socializare pentru medicamente false din toate categoriile, dintre care aproape 60% au fost găsite pe Facebook, potrivit unui nou raport al companiei.

Compania a eliminat în total peste 6.900 de liste de droguri ilegale de pe platformele de social media şi pieţe online, inclusiv 992 de pieţe în India, 544 în Indonezia, 364 în China și 114 în Brazilia. Keren a spus că BrandShield nu are date despre câte dintre aceste listări pe reţelele sociale şi pieţe vindeau versiuni false ale GLP-1. 

Sursa: Realitatea Star

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.