Olena Zelenska, interviu pentru Vogue: „Trăiam o viaţă fericită”

0
Olena Zelenska

Prima doamnă a Ucrainei a oferit un interviu revistei Vogue, unde a vorbit despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă, anunţă site-ul preşedinţiei ucrainene.

Olena Zelenska a vorbit și despre modul în care a schimbat-o războiul, dar și despre căsătoria cu Volodimir Zelenski. În fotografiile din Vogue, Olena Zelenska pozează printre arme, fiind imaginea femeii puternice din spatele bărbatului care luptă pentru libertate.Olena apare în fotografii pe front, dar şi ţinându-şi de mână soţul. O altă poză îi surprinde pe cei doi soţi îmbrăţişaţi.

Într-una din fotografii, Olena apare pe scările palatului prezidenţial, unde soţul ei, Volodimir Zelenski a pozat şi el şi a susţinut o conferinţă de presă în timpul războiului.Interviul lui Volodimir Zelenski a apărut în preajma Paştelui.

„După Bucha, ne-am dat seama că acesta este un război pentru a ne distruge pe toţi”, a spus ea.

Soţia preşedintelui a menţionat că fiecare cetăţean al ţării este o ţintă pentru Rusia.

„A fi prima doamnă nu a fost un rol pe care Zelenska şi l-a dorit vreodată să îl joace. „Îmi place să fiu în culise – mi se potrivea”, spune ea în interviu. „Să trec în lumina reflectoarelor a fost destul de dificilă pentru mine”. Ea şi Zelenski s-au cunoscut în liceu, au început să se întâlnească la universitate şi au avut o viaţă plină în lumea divertismentului înainte ca el să câştige preşedinţia în 2019. Protectoare a vieţii lor de familie, ea nu dorise ca el să candideze. Dar, la fel ca mulţi dintre colegii ei ucraineni din acest război, Zelenska s-a ridicat la înălţime cu har şi seriozitate. „Încerc să fac tot posibilul”, a spus ea.

Prima doamnă a vorbit, de asemenea, despre munca ei de a ajuta compatrioţii din Ucraina şi din străinătate şi despre Programul Naţional de Sănătate Mintală şi Sprijin Psihosocial, care are rolul de a reface psihicul celor care au suferit din cauza acţiunilor inumane ale invadatorilor.

Pentru o perioadă, Zelenska nu a fost capabilă să comunice cu soţul ei sau cu părinţii ei. Înainte de război, vorbise cu mama ei la telefon în fiecare zi. „Nici nu ştiu cum aş fi supravieţuit în aceste luni dacă am fi fost despărţiţi”, a spus ea despre copii. Preşedintele nu a putut încă să vadă copiii, din motive de securitate. „Îi este mult mai greu în acest sens. El suferă. Şi apoi şi copiii mei o fac, pentru că nu se pot vedea”, a spus ea. Ca atâtea familii ucrainene, prima familie a fost separată.

„Programul meu zilnic nu avea un moment liber în care puteam să mă retrag şi să încep să mă gândesc la lucruri rele”, a spus ea. Ea şi-a ajutat fiul cu şcoala online, ceea ce a fost o provocare pentru că nu au putut să fie online în timp real. Au jucat jocuri de societate şi au citit. Ea a recitit „1984” a lui George Orwell. „Este o coincidenţă îngrozitoare. Este o imagine a ceea ce se întâmplă în Rusia în aceste zile”.

„Pentru femei şi copii, soţia mea aici este un exemplu. Cred că ea joacă un rol foarte puternic pentru Ucraina, pentru familiile noastre şi pentru femeile noastre”, a spus Zelenski pentru Vogue.

Întrebat despre calităţile ei, despre trecutul lor comun, despre ce ar trebui să ştie oamenii despre ea, Zelenski a spus: „Desigur, ea este iubirea mea. Dar ea este cea mai mare prietenă a mea”, a spus el. „Olena este într-adevăr cea mai bună prietenă a mea. Ea este şi patriotă şi iubeşte profund Ucraina. E adevarat. Şi este o mamă excelentă”.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.