Ochi, gură, ten: de unde trebuie să începi machiajul?

0

A ști să te machiezi nu înseamnă doar să ai produsele potrivite, ci și să știi să le folosești! Dacă gesturile pe care le adoptăm contează, ordinea în care ne aplicăm produsele ne va schimba drastic machiajul!

Ce poate fi mai plăcut decât să-ți faci rutina de îngrijire a pielii și apoi să-ți aplici machiajul? Pentru a te simți mai bine cu tine, pentru a testa noi look-uri, pentru a te relaxa… Sunt multe motive pentru care purtăm machiaj! Cu toate acestea, pentru ca acesta din urmă să fie cu adevărat impecabil, este important să respecți câteva reguli de aur. 

Alege un fond de ten în nuanța ta, respectând subtonurile pielii tale, hidratează-ți pielea înainte de a-ți aplica machiajul astfel încât să rămână mai bine fixat, întepărtează excesul produse de îngrijire înainte de a te machia… Pe scurt, există multe trucuri pentru a-ți face machiajul mai rezistent.

Într-adevăr, nimic nu este mai frustrant decât un corector care se strecoară în liniile fine sau un rimel care curge după câteva ore! Din fericire, pentru a evita aceste neplăceri, putem conta pe prezența unor profesioniști din sector care să ne ajute să ne perfecționăm abilitățile! De data aceasta, makeup artistul @frenchtouchofmakeup este cel care dezvăluie un mare pont. Știați? Ordinea în care aplici produsele tale de machiaj poate influența foarte mult aspectul look-ului tău! Potrivit expertului, este de fapt necesar să se compenseze „în sens invers”, potrivit Femme Actuelle.

De ce trebuie să te machiezi invers?

Machiat invers? Cum așa? Dacă obișnuiai să începi cu nuanța pielii și să închei cu ochii și gura, s-ar părea că face exact opusul! Potrivit expertului, cel mai bun mod de a avea un machiaj frumos este să începi cu sprâncenele, apoi cu ochii, apoi cu tenul și în final cu gura.

Acest lucru va „păstra tenul și gura mai proaspete”, deoarece acestea vor fi făcute ultimele. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la anticiparea oricărei cădere de la fardul de pleoape, care este mai ușor de recuperat pe pielea goală decât cu machiajul și, în sfârșit, pentru a evita aplicarea fondului de ten sau pudrei pe sprâncene, ceea ce va împiedica machiajul să se estompeze.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.