„Nu mă spăl niciodată pe față” – Cameron Diaz a contestat standardele de frumusețe și a decis să îmbătrânească frumos

0

În urmă cu aproximativ 30 de ani, Cameron Diaz a devenit super faimoasă, toată lumea admirându-i abilitățile de actorie și aspectul fizic. Cu toate acestea, la acel moment, actrița habar nu avea cât de curând industria cinematografică va începe să-și impună standardele de frumusețe și cerințele dure asupra ei. Dar Cameron a decis să nu accepte această provocare. Iar povestea ei este cu adevărat admirabilă.

Cameron a cucerit pe toată lumea cu frumusețea ei naturală la 21 de ani.

Când filmul „The Mask” a intrat în cinematografe în 1994, întreaga lume a aflat numele lui Cameron Diaz, care avea doar 21 de ani la acea vreme. Tânăra blondă cu un zâmbet uluitor a cucerit inima tuturor, iar după aceea mulți regizori de film au visat să lucreze cu ea.

Aspectul ei frumos și rolurile memorabile, inclusiv comediile iconice „There’s Something About Mary” și „Charlie’s Angels”, au cimentat- o ​​ca un sex-simbol.

Dar, după 35 de ani, s-a confruntat cu prejudecăți de vârstă.

Când actrița a depășit pragul de 35 de ani, jurnaliștii au început să o întrebe iar și iar: „Nu ți-e teamă că moartea carierei tale este iminentă pentru că nu mai arăți ca la 25 de ani?” Și în încercarea ei de a satisface așteptările publicului, Cameron a început să facă diferite proceduri care sfidează vârsta.

Diaz a vizitat diverse cosmeticiene și a folosit diferite produse anti-îmbătrânire, inclusiv creme, Botox și fillere. Dar ea și-a dat seama curând că a încercat doar să respecte standardele de frumusețe care nu aveau nimic de-a face cu îmbătrânirea naturală.

Și Cameron a spus nu acestor standarde.

În bestsellerul său „The Longevity Book”, Cameron afirmă că Hollywood-ul este nemilos cu privire la schimbările de aspect legate de vârstă. Potrivit acesteia, industria cinematografică încearcă să impună societății credința că îmbătrânirea este urâtă. Deci milioane de femei de pe tot globul sunt pregătite pentru orice să arate mai tinere.

Dar Diaz îi încurajează pe oameni să-și regândească atitudinea față de vârstă. Ea scrie: „Un adolescent nu arată ca un copil mic care face primii pași, iar o femeie de cincizeci de ani nu arată ca o tânără de 25 de ani. Asta e fiziologie și asta e normal. Așa că sugerez să acceptăm faptul că fiecare vârstă este frumoasă în felul ei.”

Ea glumește, de asemenea, „Să împingem criza de la mijlocul vârstei de pe un pod și să ne organizăm o petrecere.” Și apoi adaugă serios: „Cred că este un privilegiu să îmbătrânesc. Nu toată lumea ajunge acolo.”

Actrița recomandă să puneți sănătatea pe primul loc, nu frumusețea exterioară.

Chiar dacă actrița a încercat o mulțime de produse anti-îmbătrânire, ea spune acum că doar ne înșelăm pe noi înșine în acest fel. „Crede-mă, știu că este ușor să fii prins de ceea ce vezi în oglindă și să-l folosești ca măsurătoare pentru cât de bine îmbătrânești. Dar nu vă lăsați păcăliți – doar pentru că arăți mai tânăr decât prietenul tău, nu înseamnă că organismul tău nu se confruntă cu o oarecare uzură. Acest lucru cu îmbătrânirea este un proces și toți avem propria noastră călătorie individuală prin el.”

Ce ar trebui să facă orice femeie, potrivit lui Cameron

Actrița este sigură că femeile au responsabilități specifice față de propriul corp în diferite etape ale vieții. Pentru femeile în vârstă de douăzeci de ani, ea recomandă să se concentreze pe dietă și exerciții fizice. În opinia ei, femeile ar trebui să înceapă să se gândească serios la fertilitatea lor la treizeci de ani și să facă testele necesare.

Și la patruzeci de ani, femeile ar trebui să înceteze să se streseze și să înceapă să se bucure cu adevărat de viață. „Te pregătești să faci acea tranziție la menopauză, așa că fii atent la locul în care te afli emoțional, fizic și mental”, spune ea.

„Nu mă spăl niciodată pe față.”

Astăzi Cameron spune că îi place foarte mult că s-a retras din actorie (ultima dată când am văzut-o pe ecran a fost în 2014). Se simte în sfaârșit în largul ei pentru că nu trebuie să-și facă griji cu privire la aspectul ei și să folosească o mulțime de produse anti-îmbătrânire.

„Literal nu fac nimic. Nu mă spăl niciodată pe față. De două ori pe lună, dacă am noroc, voi spune: „O, mai bine îmi pun asta. O singură dată funcționează, nu? De exemplu, asta este tot ce am de făcut?’”, spune Diaz.

De aceea, Cameron preferă să poarte haine confortabile. Telespectatorii au fost încântați când a venit la un talk show îmbrăcată într-o ținută lejeră și adidași. Actrița a dezvăluit că, după ce și-a schimbat viziunea asupra vieții, s-a simțit în sfârșit pregătită să revină la filme. Diaz lucrează acum la câteva proiecte noi.

O nouă rundă de faimă la 50 de ani

În august 2022, Cameron a împlinit 50 de ani. Dar cariera ei nu s-a încheiat la 40 de ani, așa cum au prezis unii jurnaliști. Ea este încă foarte relevantă și nici măcar pauza ei în actorie nu a făcut-o mai puțin faimoasă. Și totul se datorează părerilor lui Diaz despre viață. Tabloidele o descriu ca pe o muză a frumuseții care ne inspiră să fim sinceri cu noi înșine și să provocăm standardele de frumusețe. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.