Grevă generală în educație! Cât va dura greva profesorilor

0

Sindicatele din Educaţie declanşează luni greva generală, nemulţumiţi de salarizarea personalului din sistem. Protestul va continua până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă, care să ofere perspective foarte clare, iar cei care au semnat pentru declanşarea ei vor renunţa la această formă de protest.

Părinților le este recomandat de către sindicate să ţină copiii acasă în timpul grevei, deşi au dat asigurări că „nu se va pune lacătul pe şcoli”.

Reprezentanţii Guvernului au propus în întâlnirea de duminică cu liderii sindicatelor stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.

Executivul şi-a menţinut totodată angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153, a precizat un comunicat al Guvernului.

Această măsură care vizează creşterea veniturilor, va fi extinsă şi pentru celelalte categorii de salariaţi din Anexa 8.

Întrebat duminică, după o nouă rundă de negocieri, cât va dura greva din învățământ, Marius Nistor, preşedinte Federaţia „Spiru Haret” a spus: 

„Greva va dura până în momentul în care colegii noștri, care la referendum au votat cu DA pentru această formă de protest, tot prin referendum vor decide să înceteze acțiunea în cauză. Deci totul depinde strict de ceea ce va face clasa noastră politică, de ceea ce va face Guvernul României, Parlamentul României.

Discutăm de asumarea unei decizii politice. Este capabilă clasa politică de o astfel de decizie? Dacă da, atunci vor trebui să se manifeste cât mai rapid cu putință. Vreau să repet nu este o grevă de lider de sindicat, este o grevă a majorității colegilor noștri, chiar și ale membrilor de sindicat.

Ei decid ceea ce este satisfăcător din punct de vedere al statutului social. În funcţie de ce decid colegii noștri vom ști ce vom face mai departe”, a comentat Marius Nistor, preşedinte Federaţia „Spiru Haret”.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.