Noi vouchere sociale pentru români

0
vouchere

Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul pregătește pachete sociale și economice, asemănătoare celor aplicate în 2022, și pentru anul următor, separat de creșterea pensiilor și a salariului minim.

„Suntem într-o perioada de criză, de aceea am decis și să poți împinge ratele la bănci. Eu nu aș face-o și nu aș încuraja, dar dacă e nevoie, măcar ai o portiță. Cîțu a întors în economie 2% din PIB, ca țările din Africa. Acum avem în jur de 6% din PIB întors în economie, prin pachetele sociale și economice.

Voucherele sunt negociate și pe exercițiul financiar pe anul viitor. Vom mai avea încă un pachet social și unul economic. Anul trecut pachetul economic a fost mai mare decât cel social și uite că avem cea mai mare creștere economică din Europa. Dar trebuie să se regăsească și în buzunar. S-au făcut niște eforturi considerabile, iar dacă economia a avut creștere înseamnă că măsurile luate au fost corecte. Nu ne-am comportat ca niște idioți, dar trebuie să vedem și contextul european și mondial și faptul că avem război la graniță. Nu e de vină nimeni că Putin e nebun și a atacat Ucraina, dar nici nu putem să-l lăsăm să câștige, dacă vrem o Europă liberă.

Dar trebuie să avem o logică, să construim ceva sustenabil pe termen lung și mediu. Sigur ca sunt nemulțumiri, e posibil ca românii să nu ne mai voteze, dar haide să fim corecți. Se construiește acum pentru anul viitor. Cîțu zice ca vrea 25% la pensii, dar el și Orban nu au dat un ban în doi ani de zile. Bine că suntem la guvernare.

Sunt eu de vină ca Vîlceanu nu a făcut nimic, că de 6 luni nu știm ce cuprinde PNRR? Eu înțeleg că răspund pentru guvernare, dar sunt eu de vină că ăla a dus datoria publică de la 35% la peste 50% și deficitul la 9,2%? Să raspundă.

Dar vreau să stiu exact de unde am plecat, cine a făcut aceste nenorociri, și atunci o să vin să spun, nu am nicio problemă”, a spus Ciolacu la România TV.

Programul „Sprijin pentru România” se prelungeşte

Coaliţia de guvernare ia în calcul prelungirea programului Sprijin pentru România, prin care peste 2 milioane de cetățeni cu risc mare de sărăcie primesc ajutoare sociale în valoare de 250 de lei la fiecare două luni.

Programul a demarat în luna iunie a acestui an și ar trebui să se termine în luna decembrie, atunci când ultima tranșă de 250 de lei va intra pe cardurile sociale. În total, beneficiarii ar fi primit 1.000 de lei de la stat cu ajutorul cărora să își poată achizițona alimente.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.