Motivul pentru care nu ar trebui să mai pui miere în ceai

0
ceai

La fiecare durere în gât, luăm o linguriță de miere. Antiinflamatoare, antibacteriană, antiseptică, cicatrizantă, energizantă… Nu mai putem număra virtuțile acestui lichid auriu, derivat din nectarul florilor și transformat de albinele Apis mellifera.

În Egiptul antic, produsul era atât de popular încât a fost chiar oferit zeilor. Cu toate acestea, pentru a beneficia de proprietățile sale vindecătoare, ar fi bine să evitați să mai adăugați miere în ceai sau cafea.

În practică, acțiunea antibacteriană și antiseptică a mierii provine din sinergia mai multor factori. Începând cu aciditatea sa, datorită pH-ului său foarte scăzut, care împiedică înmulțirea bacteriilor. Nivelul său ridicat de zahăr (80%), asociat cu un conținut scăzut de apă (15 până la 18%), are grijă de absorbția particulelor de apă vitale pentru ca bacteriile să le distrugă mai bine. În cele din urmă, găsim în borcanul nostru de miere și enzime de apărare transmise de albină precum glucoza oxidaza care va produce peroxid de hidrogen, mai cunoscut sub numele de peroxid de hidrogen, acest celebru antiseptic folosit pentru salvare.

Numai că, din momentul în care o adaugi într-un lichid fierbinte, îi vei perturba buna funcționare. Peste 42 °C, toată activitatea vie este distrusă, este la fel pentru corpul uman, transmit medicii citați de Madame Figaro.

Stai liniștită, întotdeauna este posibil să-ți bei ceaiul cu miere, fără riscuri pentru organism, și să beneficiezi de unele dintre beneficiile acestuia. „Vom aștepta să se răcească, astfel încât ceașca să nu ne mai ardă degetele și apoi să putem adăuga mierea în ea, înainte de a o bea”, explică dr. Albert Becker. Acest gest va avea ca scop păstrarea gustului dulce al mierii, precum și calitățile sale antiinflamatorii, dar nu și proprietățile sale naturale antiinfecțioase. „Dacă diluăm mierea cu apă, îi modificăm pH-ul și concentrația de zahăr și, prin urmare, acțiunea ei împotriva bacteriilor”, explică specialistul în apiterapie.

Pe de altă parte, dacă sunt luate separat, apa fierbinte și mierea sunt foarte eficiente, în special pentru afecțiuni asemănătoare gripei.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.