Mirela Vaida, probleme de sănătate după vacanţa din Delta Dunării

0
Mirela Vaida

Mirela Vaida are probleme de sănătate după vacanţa din Deltă, acolo unde a mers alături de familie pentru câteva zile.

După ce s-a întors acasă, prezentatoarea TV le-a mărturisit prietenilor virtuali faptul că nu se simte bine.

Mirela Vaida suferă de șalazion

Mirela Vaida le-a mărturisit utilizatorilor care o urmăresc faptul că se confruntă cu o afecțiune la unul dintre ochi, de care suferă de ceva vreme, și anume șalazionul. Aceasta reprezintă o inflamație sterilă rezultată în urma blocării canalului de excreție a glandelor sebacee ale pleoapelor.

„M-am întors din vacanță … parcă nici n-a fost, patru zile zici că au fost patru minute. (…) M-a întrebat cineva dacă mi-a trecut șalazionul. Nu, ăsta rămâne aici. Nu știu ce să-i fac, să mă operez?! Îl las așa…”, le-a spus Mirela Vaida urmăritorilor săi.

Șalazionul este o inflamație cronică, ce se dezvoltă lent în 2-3 saptamani, a unor glande aflate în interiorul pleoapelor. Practic, canalul de excreție al unei asemenea glande se blochează și produsul secretat nu mai ajunge pe suprafața ochiului, în compoziția filmului lacrimal, ci rămâne în interiorul pleoapei. Deoarece există nenumărate asemenea glande, șalazionul poate să recidiveze de foarte multe ori, caz întâlnit frecvent la copii și adolescenți.

La palpare, șalazionul se simte ca o formațiune chistică mică, dură (bob de orez sau de mazăre); zona este puțin dureroasă, posibil inflamată și ochiul deformat, dar semnele generale de inflamație pot să lipsească.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.