Mesajul emoționant al Olenei Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei

0
Olena Zelenska

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a salutat „curajul” tuturor femeilor care au rezistat pe teritoriul țării de la invazia rusă care a avut loc în noaptea de 23 spre 24 februarie.

Olena Zelenska, de 44 de ani, a vrut să-și salute „compatrioții incredibili”. Într-o postare distribuită pe 1 martie pe contul său de Instagram, Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a salutat curajul celor care luptă în prezent pentru Ucraina, de la invazia rusă lansată de trupele militare ale lui Vladimir Putin.

Aceasta și-a arătat astfel toată admirația pentru „femeile care luptă în primele rânduri, care s-au înrolat în apărare, cele care tratează, salvează și hrănesc”. Printre aceste eroine de zi cu zi, ea și-a arătat respectul față de „cele care continuă să-și facă treaba – în farmacii, magazine, în transport și în serviciile publice, pentru ca viața să continue și să se schimbe”. În cele din urmă, ea a adus un ultim omagiu „celor care, fără să se panicheze, își duc zilnic copiii la creșă, unde sunt distrați cu jocuri și desene animate pentru ca aceștia să nu simtă că este război, și celor care nasc sub bombe”. Un text emoționant însoțit de o serie de portrete ale femeilor din domeniul militar.

Devenind „ținta numărul 2” a forțelor speciale ruse, așa cum a declarat soțul ei Volodimir Zelenski pe 24 februarie, Prima Doamnă și-a încheiat totuși mărturisirea cu o notă de speranță. „Soarele este deja vizibil prin fumul bombardamentelor. Totul va fi primăvară, totul va fi victorie, totul va fi Ucraina!” putem citi în mesajul său.

Cu ce se ocupă Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean

Născută în Kryvyi Rih pe 6 februarie 1978, Prima Doamnă a Ucrainei a studiat arhitectura la Universitatea Kryvyi Rih, dar într-un final a devenit scenaristă. Olena și președintele Zelenski s-au căsătorit în 2003 și la scurt timp după ce au devenit o familie, s-au mutat la Kiev.

Olena Zelenski este unul dintre fondatorii Studio Kvartal 95, care este cel mai cunoscut studio de producție din Ucraina, având în portofoliu filme, seriale și programe de divertisment.

După ce a devenit Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenski s-a dedicat proiectelor ce vizează îmbunătățirea sistemului de nutriție din școli și dezvoltatea unei strategii pentru un mediu sigur pentru elevi sau contracararea violenței domestice.

sursa: TABU

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.