Medicii trag un semnal de alarmă! A apărut o nouă tulpină COVID, mai periculoasă decât Delta

0

Experții britanici trag un semnal de alarmă cu privire la o nouă variantă de COVID-19, despre care se crede că este cea mai mutată versiune a virusului de până acum.

Doar zece cazuri de tulpină Botswana au fost detectate până acum. Dar a fost deja observat în trei țări, sugerând că varianta este mai răspândită. Acesta poartă 32 de mutații, dintre care multe sugerează că este foarte transmisibilă și rezistentă la vaccin și are mai multe modificări ale proteinei sale de vârf decât orice altă variantă.

Oamenii de știință au spus că este posibil să fi apărut în urma unei infecții pe termen lung la un pacient cu HIV.

Modificările la vârf fac dificilă lupta împotriva ei, deoarece antrenează sistemul imunitar să recunoască o versiune mai veche a acestei părți a virusului.

Dr. Tom Peacock, un virolog la Imperial College, care a constatat primul răspândire a acesteia, a descris combinația de mutații a variantei drept „oribilă”. El a avertizat că B.1.1.529, numele său științific, are potențialul de a fi „mai rău decât aproape orice altceva” – inclusiv tulpina Delta, dominantă la nivel mondial.

Oamenii de știință au spus, totuși, că numărul fără precedent de mutații ar putea lucra împotriva lui și ar putea să-l facă „instabil”, împiedicând-o să se răspândească.

Ei au spus că „nu este nevoie să fiți prea îngrijorați”, deoarece nu există încă semne că acesta se răspândește rapid.

Până în prezent, trei infecții au fost detectate în Botswana și șase în Africa de Sud. Un caz a fost observat și la un bărbat de 36 de ani din Hong Kong, care sa întors recent de pe continent.

Nu există cazuri în Marea Britanie, dar Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

Varianta a stârnit îngrijorare din cauza setului său „foarte extins” de mutații.

Profesorul Francois Balloux, genetician la University College London, a spus că este probabil ca varianta să fie mult mai capabilă să evite anticorpii decât Delta.

El a declarat pentru MailOnline: „Deocamdată, ar trebui monitorizat îndeaproape. Dar nu este nevoie să fim prea îngrijorați, decât dacă începe să crească în frecvență.”

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.