Lucrurile bune care ți se pot întâmpla dacă înoți câteva luni

0

Înotul este o metodă de antrenament fără efort și eficientă, care poate aduce beneficii oricui fără nicio bătaie de cap. Experții sugerează că înotul timp de cel puțin 30 de minute sau completarea a 20-60 de ture vă poate îmbunătăți semnificativ sănătatea generală. O vizită la piscina din apropiere poate aduce, de asemenea, numeroase beneficii, fără efecte secundare negative. În acest articol, vom evidenția 8 rezultate pozitive pe care le puteți obține din înotul efectuat cu regularitate.

1. Calitatea somnului s-ar putea îmbunătăți.

S-a dovedit că exercițiile aerobice îmbunătățesc calitatea somnului, iar înotul nu face excepție. Cercetările arată că transpirația în timpul activității fizice poate îmbunătăți calitatea somnului. Înotul este o modalitate excelentă de a obține beneficii cardiovasculare fără a experimenta transpirație excesivă. Înotând, îți poți relaxa întregul corp, inclusiv inima care s-a accelerat, ceea ce ajută creierul să adoarmă mai repede.

2. Poate face copiii mai inteligenți.

Institutul Griffith pentru Cercetare Educațională din Australia a realizat recent un  studiu care a implicat 7.000 de copii sub 5 ani, comparându-i pe cei care înotau în mod regulat cu cei care nu înotau. Studiul a concluzionat că copiii care înoată au îmbunătățit abilitățile motorii și au demonstrat capacitatea de a învăța limbi străine și matematică într-un ritm mai rapid. Aceste descoperiri sugerează că introducerea înotului la copii de la o vârstă fragedă nu numai că îi poate ajuta să dezvolte tehnici adecvate de înot, ci și să le îmbunătățească abilitățile cognitive.

3. S-ar putea să vă îmbunătățească capacitatea pulmonară.

Înotul este un antrenament cardiovascular excelent, deoarece determină inima să pompeze oxigen către mușchi pentru a facilita mișcarea. Pe măsură ce continuați înotul, mușchii au nevoie de mai mult oxigen, ceea ce face ca ritmul cardiac să crească pentru a satisface cererea. În plus, plămânii lucrează mai mult pentru a furniza corpului oxigenul de care are nevoie pentru a susține activitatea, ceea ce duce la îmbunătățirea capacității pulmonare în timp. Consecvența și respectarea unui program de înot structurat sunt esențiale pentru a beneficia de toate beneficiile acestui exercițiu.

4. Poate încetini procesul de îmbătrânire.

Deși nimic nu poate inversa complet procesul de îmbătrânire, înotul poate avea numeroase efecte pozitive. Înotul regulat poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, la creșterea masei musculare, la îmbunătățirea oxigenului și a fluxului sanguin general și la îmbunătățirea echilibrului pentru persoanele în vârstă. În plus, persoanele care suferă de dureri articulare pot vedea îmbunătățiri semnificative cu înotul constant.

5. Poate ajuta si cu astmul.

Persoanele cu astm bronșic pot avea dificultăți să facă exerciții în aer rece sau uscat, deoarece poate provoca contractarea tuburilor bronșice din plămâni, îngreunând respirația. Cu toate acestea, înotul este un exercițiu cu impact redus care poate atenua această problemă. Mediul umed al piscinei ajută la înlocuirea umidității pierdute în timpul respirației active, făcând mai ușor pentru persoanele cu astm bronșic să facă exerciții confortabil.

6. Îți poate crește energia generală.

Activitatea fizică este recunoscută pe scară largă pentru capacitatea sa de a spori longevitatea și de a crește nivelul de energie. Înotul, în special, poate fi realizat de persoane de toate vârstele și nivelurile de fitness. Încorporarea a doar 30 de minute de înot, de 3 ori pe săptămână, poate oferi beneficii semnificative atât pentru organism, cât și pentru bunăstarea generală. Înotul poate crește, de asemenea, rata metabolică, ajutând persoanele să se mențină în formă cu un efort minim.

7. Poate aduce beneficii persoanelor cu dizabilități și scleroză multiplă.

Persoanele cu dizabilități de mobilitate au adesea opțiuni limitate când vine vorba de exerciții fizice. Cu toate acestea, înotul poate fi o alegere excelentă, deoarece  poate ajuta la atenuarea presiunii asupra articulațiilor și mușchilor, în timp ce le întărește. Înotul oferă, de asemenea, un sentiment de independență, permițând indivizilor să facă mișcare fără a se baza pe asistența altora.

Pentru cei diagnosticați cu scleroză multiplă, înotul poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de durere. Într-un studiu de 20 de săptămâni, participanții care au înotat în mod regulat au raportat o reducere semnificativă a durerii.

8. Îți poate crește masa musculară.

Înotul poate să nu fie echivalentul ridicării de greutăți, dar este o activitate bine echilibrată care angajează toate grupele musculare, în funcție de modul în care alegi să înoți. Înotul poate ajuta la atenuarea tensiunii musculare, a leziunilor și a stresului metabolic prin eliminarea presiunii asupra articulațiilor și oferind un antrenament cuprinzător. Pentru a dezvolta masa musculară, cel mai bine este să variezi stilurile de înot.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.