IOHANNIS LA WASHINGTON: SUNTEM „PREGĂTIŢI PENTRU DEZBATERI SUBSTANŢIALE ŞI DECIZII FERME PENTRU CREŞTEREA SECURITĂŢII COLECTIVE ŞI A REZILIENŢEI”

0

Preşedintele României, Klaus Iohannis, care participă la summitul aniversar al NATO de la Washington, a afirmat marţi seară, într-o postare pe o reţea de socializare, că liderii aliaţi sunt „pregătiţi pentru dezbateri substanţiale şi decizii ferme pentru creşterea securităţii colective şi a rezilienţei”, informează Agerpres.

„Astăzi începem la Washington, D.C., summitul aniversar al #NATO, esenţial pentru promovarea agendei noastre aliate ambiţioase şi a unităţii transatlantice”, mai scrie Iohannis în postarea sa de pe Facebook, însoţită de o fotografie de grup de la ceremonia care a marcat împlinirea a 75 de la aniversarea NATO, care a avut loc cu câteva ore în urmă la Walter Mellon Auditorium din Washington.

Preşedintele participă miercuri şi joi la reuniunea NATO de la Washington, prilej cu care vor fi discutate mai multe teme de importanţă pentru viitorul Alianţei, între care şi un pachet substanţial de sprijin pentru Ucraina, mai transmite Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi întâmpinat miercuri, în jurul prânzului, la sosirea la lucrările summitului NATO, de secretarul general NATO Jens Stoltenberg şi de preşedintele american Joe Biden. Miercuri seară, Klaus Iohannis va participa, la Casa Albă, alături de liderii celorlalte state membre, la un dineu organizat de preşedintele Joe Biden.

Sursa: Newsinn

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.