Îngrijirea pielii | 4 tendințe obligatorii în 2022

0
ingrijirea pielii

Descoperă principalele tendințe de îngrijire a pielii care nu trebuie ratate în 2022!

Tratamente de înfrumusețare la vrac

Preocuparea pentru zero deșeuri este din ce în ce mai prezentă în rândul mărcilor de frumusețe care încep să vândă la vrac. Drept dovadă, grupul Léa Nature, care instalează de câteva luni un sistem de bare de șampon și gel de duș în anumite supermarketuri și care își propune să extindă acest concept în 2022. Cu acest sistem, produsele achiziționate în vrac sunt ceva mai puțin costisitoare decât cele achiziționate în format clasic. Unele branduri oferă acest sistem și în magazinele lor, la scară mai mică, precum Cozie sau The Naked Shop.

Produse de înfrumusețare reciclate

Această tendință din modă, care își propune să dea o a doua viață țesăturilor uzate, ajunge treptat în cosmetică. În îngrijirea pielii, principiul upcycling-ului constă în special în utilizarea ingredientelor din industria alimentară și destinate a fi distruse pentru a limita pe cât posibil pierderile și risipa în masă. În machiaj, unele mărci refolosesc vechile noastre tuburi de ruj și le reumplu pentru a crea un ciclu virtuos.

Pachete reîncărcabile

Pe parcursul anului 2021, mărcile de îngrijire a pielii au lucrat din greu la ambalajele eco-proiectate și reîncărcabile pentru a limita impactul lor ecologic și, de asemenea, pentru a oferi soluții mai economice pentru clienții lor. În 2022, acest sistem își propune să se extindă la cât mai multe produse. Găsim astfel creme anti-îmbătrânire, dar și îngrijire corporală, deodorante sau chiar seruri cu sticle reîncărcabile.

Cosmetice solide

Foarte la modă în 2021, cosmeticele solide vor fi esențiale în 2022. Dacă știam deja săpunurile, șampoanele și demachiantele solide, multe produse de îngrijire a pielii sunt acum dezvoltate în acest format. Există balsamuri, măști de față, exfolianți, conturul ochilor și creme hidratante. Tendința este și către minimalism și solide multifuncționale precum cele ale brandului Le Petit Marseillais destinate feței, corpului și părului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.