Iată de ce este mai bine să-ți usuci părul cu capul în jos, potrivit unui dermatolog

0

Când ieșim de la duș, mulți dintre noi folosesc un uscător de păr pentru a ne usca părul mai repede. Majoritatea îl usucă de la rădăcini la capete. Cu toate acestea, acest gest nu ar fi cel mai potrivit.

Cu toții visăm la păr mătăsos, strălucitor și sănătos. Dar pentru a atinge acest obiectiv, drumul este lung și presărat cu capcane. În special, trebuie să ai grijă de părul tău folosind produse adaptate tipului tău de păr, să eviți folosirea excesivă a aparatelor de încălzire, să nu faci prea multă colorare… În timp ce anumite recomandări sunt bine cunoscute de toată lumea, anumite secrete rămân necunoscute. Un dermatolog dezvăluie misterul uscării părului cu capul în jos. Mit sau realitate? 

Aflați de ce este mai bine să vă uscați părul cu capul în jos

Unii preferă să-și lase părul să se usuce în aer liber, în timp ce alții folosesc un uscător de păr. Pentru aceștia din urmă, este mai bine să o facă cu capul în jos, potrivit dermatologului Audrey, cunoscută ca @dermato_drey. Dacă această metodă poate adăuga volum părului, ar proteja mai bine și de căldura uscătorului de păr.

Ascundeți părul deteriorat

„Părul cel mai expus la căldura uscătorului de păr va fi cel dedesupt, subliniază dermatologul de succes. Așadar, dacă nu doriți să vă tăiați vârfurile în ciuda prezenței vârfurilor despicate, să știți că uscarea părului cu capul în jos va masca daunele cauzate de temperatura ridicată, cum ar fi vârfurile rupte sau despicate. Acestea vor fi mai puțin vizibile odată ce capul este ridicat.”

Obțineți volum

Dacă ai părul fin și ești într-o eternă căutare a volumului, s-ar putea să avem soluția pentru tine. Chiar dacă maxi bob și tunsoarea hush apar sunt coafuri perfecte pentru volum maxim, uscătorul de păr poate deveni și cel mai bun aliat al tău. După cum subliniază @dermato_drey, „uscarea părului cu capul în jos își schimbă înclinația, ceea ce îți permite să adaugi volum părului fin și să nu aplatizezi buclele părului ondulat.”

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.