Gestul universal de raportare a violenței domestice pe care cu toții trebuie să-l cunoaștem

0

Din Canada vine ideea de a folosi un gest care poate fi de folos în timpul unui apel video pentru a informa prietenii și rudele că cineva este victima violenței.

Ca răspuns la măsurile de izolare din timpul pandemiei de coronavirus, care fac mai dificil accesul persoanelor cu risc de abuz sau violență, Fundația femeilor canadiane a lansat Semnalul pentru ajutor.

Semnalul de utilizat este următorul: degetul mare al mâinii îndoit în palmă cu cele patru degete în sus și apoi închise într-un pumn. Acest semnal – Signal for Help – a fost lansat încă din aprilie 2020 în plină pandemie, dar acum a devenit popular în întreaga lume.

Recent, o adolescentă dispărută a fost salvată în SUA după ce a folosit un gest cu mâna care semnalează suferință sau violență domestică pentru a capta atenția unui motociclist din trafic.

Bărbatul a sunat la poliție după ce a observat „o pasageră în vehicul care făcea gesturi cu mâinile cunoscute pe platforma de socializare TikTok drept gestul universal de raportare al violenței domestice”, a declarat Departamentul șerifului din Laurel.

Semnul folosit de fată înseamnă „violență acasă – am nevoie de ajutor – violență domestică”, potrivit The Guardian. Oficialii spun că adolescenta fusese dată dispărută de părinții ei în Asheville, Carolina de Nord, săptămâna trecută.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.