Dean Stockwell, a murit la vârsta de 85 de ani

0

Actorul Dean Stockwell, cu o carieră de peste şapte decenii, cunoscut pentru roluri din producţii ca „Married to the Mob”, care i-a adus o nominalizare la Oscar, „Quantum Leap” şi „Air Force One”, a murit la vârsta de 85 de ani, potrivit Variety.

Stockwell, care a jucat şi în „Blue Velvet” şi „Dune” al lui David Lynch, a murit pe 7 noiembrie, în somn, potrivit unor apropiaţi ai săi. Născut pe 5 martie 1936, Stockwell şi-a început cariera în copilărie, cu un contract semnat cu Metro-Goldwyn-Mayer.

Primul film pentru care a fost creditat a fost „Valley of Decision” (1945), urmat de „Anchors Aweigh” şi „The Green Years”, între altele. Unul dintre cele mai importante roluri ale lui a fost al amiralului din serialul SF „Quantum Leap” (NBC), care a fost difuzat cinci sezoane între anii 1989 şi 1993.

Rolul i-a adus lui Stockwell mai multe nominalizări la Primetime Emmy şi Globurile de Aur, câştigând un Glob de Aur în 1990. Doi ani mai târziu, el a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Dean Stockwell a primit şi o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din „Married to the Mob” (1988). Înainte de asta, a fost de două ori premiat la Cannes pentru interpretare, în 1959 („Compulsion”) şi 1962 („Long Day’s Journey Into Night”).   A mai jucat, între altele, în „Paris, Texas”, „To Live and Die in L.A.”, „The Rainmaker” şi „The Player”.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.