George Buhnici, arestat în Bulgaria. Ce a făcut vloggerul

0
George Buhnici

George Buhnici este prins în mijlocul unui scandal de proporții zilele acestea, după declarațiile sexiste pe care le-a făcut recent.

Însă acesta nu este primul său derapaj. Puțină lume știe că, în 2004, pe când era jurnalist, George Buhnici a fost arestat în Bulgaria.

Pe când lucra la PRO TV, George Buhnici a realizat un material cu camera ascunsă în magazinele duty-free de la vama Giurgiu – Ruse, despre comercianții care vindeau țigări în cantitate mai mare decât le-o permite legea.

În timp ce lucra la acel material, Buhnici a fost arestat de vameșii bulgari, care l-au ridicat pentru audieri și i-au confiscat echipamentul. Jurnalistul și șoferul său au fost acuzați de deţinere de tehnică specială de înregistrare şi filmare, fapt nepermis de legislaţia bulgară.

Pro TV le-a asigurat celor doi asistența juridică imediată, iar consulul României în Bulgaria ar fi fost și el sesizat imediat. Patronul postului TV, de la acea vreme, Adrian Sârbu, a mers și el în Bulgaria.

„Nu mâncasem nimic în afară de un colț de pâine și un capăt de salam obținute cu greu de avocați în seara arestării. Oricum nu îmi era foame. Eram un infractor de drept comun care moțăia pe un pat metalic fără saltea cu ochii pe pereții care păreau desenați cu resturi umane. WC-ul era un lux la discreția polițiștilor de pază. Somnul la fel. Peste câteva ore urma interogatoriul stalinist iar până după Sfântul Nicolae mă voi fi transformat într-un infractor condamnat și apoi într-un om liber”, a scris George Buhnici, la 8 ani de la momentul arestării, pe site-ul său, buhnici.ro.

„Am fost eliberat în baza unui articol introdus de curând în legea bulgară prin care granița era considerată spațiu public, iar eu, ca jurnalist, aveam voie să filmez pe spațiu public”, a explicat mai târziu Buhnici, într-un interviu acordat Life.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.