Geanta făcută doar din aer şi sticlă cântărește doar 33 g și a fost creată în colaborare cu NASA

0

Casa de modă Coperni a făcut senzaţie la Săptămâna Modei de toamnă 2024 de la Paris cu dezvăluirea unui accesoriu revoluţionar: o geantă confecţionată în întregime din aer şi sticlă, scrie The New York Post.

În parteneriat cu NASA, casa de modă pariziană a prezentat geanta Air Swipe, care cântăreşte doar 33 de grame — echivalentul unui bec standard — şi este compusă din 99% aer şi 1% sticlă.

Dezvoltată în colaborare cu Ioannis Michaloudis, un cercetător al aerogelului de siliciu, geanta reprezintă cel mai mare obiect realizat vreodată din acest material spaţial.

Aerogelul de siliciu, cunoscut ca fiind cel mai uşor solid de pe Pământ şi utilizat de NASA în colectarea prafului cosmic, conferă accesoriului o aparenţă translucidă, asemănătoare cu un nor.

Cofondatorii Sébastien Meyer şi Arnaud Vaillant descriu noul accesoriu ca fiind „ştiinţific, dar poetic” şi „magic, ca un nor”.

Aerogelurile sunt corpuri solide cu porozitate mare, care conțin în proporție de 90 – 98 % aer, fiind astfel cele mai ușoare materiale solide din lume. Aerogelurile au fost dezvoltate pentru prima dată pentru aplicații în domeniul aerospațial, fiind utilizate pentru izolarea termică a costumelor astronauților și ca mediu de înmagazinare pentru gaze și substanțe solide.

Materia primă din care se produce Aerogelul este forma amorfă de dioxid de siliciu, cunoscută în știința materialelor de construcție sub denumirea de silicat de potasiu sau silicat. Această materie primă pur minerală stă la baza celui mai performant material termoizolant.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.