Este suficient SPF-ul în fondul de ten ca să te protejezi de soare? Un dermatolog răspunde

0

Dacă este din ce în ce mai obișnuit să găsim fonduri de ten cu protecție solară inclusă în formula lor, pot fi ele suficiente pentru a înlocui crema noastră de protecție solară? Iată răspunsul unui dermatolog.

Ai observat vreodată inscripționarea „SPF” pe anumite fonduri de ten? Într-adevăr, este din ce în ce mai puțin rar să găsești acest tip de produs în care s-a adăugat un factor de protecție solară. O idee departe de a fi surprinzătoare, pentru că astăzi știm importanța aplicării protecției solare pe față în fiecare zi a anului (da, chiar și iarna!). Într-adevăr, razele UV nu așteaptă ca vara să ajungă în piele și să o deterioreze, prin promovarea apariției ridurilor sau chiar a petelor maronii, ca să nu mai vorbim de riscul de cancer de piele.

Astfel, apariția fondurilor de ten cu SPF este o veste bună pentru persoanele care se machiază în fiecare zi și care nu știu să combine protecția solară și machiajul fără a avea tenul gras! Cu toate acestea, nu putem să nu ne întrebăm: sunt aceste produse 2 în 1 la fel de eficiente ca și crema solară convențională? 

Un fond de ten cu SPF protejează la fel de mult ca o protecție solară clasică?

Aplicați cremă de protecție solară în fiecare zi? Dacă nu este cazul, atunci un fond de ten cu factor de protecție solară ar putea fi deja un bun început, dar este suficient pentru a înlocui protecția convențională? Dr. Elizabeth K. Hale, un dermatolog american, are unele îndoieli. În primul rând, expertul indică faptul că acest tip de produs nu va proteja întreaga față, lăsând deoparte anumite zone care sunt prea des uitate precum urechile, buzele sau chiar rădăcinile părului.

Potrivit dermatologului, a doua problemă cu aceste produse nu este factorul de protecție în sine. Pentru ea, problema constă în cantitatea aplicată. „Oamenii nu aplică suficient pentru a ajunge la cantitatea necesară recomandată pentru a obține efectiv SPF-ul listat pe sticlă”, subliniază ea. Așadar, dr. Elizabeth K. Hale recomandă aplicarea mai întâi de protecție solară pe față, apoi aplicarea de machiaj și fond de ten deasupra acesteia. Ce se întâmplă dacă el însuși conține un indice SPF? „Este un bonus!”, spune expertul. Într-adevăr, nu vei avea niciodată prea mult SPF pe față. Așa că apelează la o cremă ușoară de protecție solară sau un ser care conține protecție solară, pentru a evita să ai un aspect gras.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.